Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τραγωδία στην Τυνησία - 35 νεκροί μετανάστες!

Βρέθηκαν τα πτώματα...

3 Ιουνίου 2018 18:36
Τραγωδία στην Τυνησία - 35 νεκροί μετανάστες!

''Τουλάχιστον 35 νεκροί μετανάστες περισυνελέγησαν ανοικτά της νότιας Τυνησίας και 68 διασώθηκαν, μετά τη βύθιση του σκάφους στο οποίο επέβαιναν'', ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι ''ο απολογισμός είναι προσωρινός''.

''Ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή, ένα πλοιάριο με μετανάστες εντοπίστηκε την ώρα που "βυθιζόταν" στ' ανοικτά των ακτών του νομού Σφαξ'', είχε ανακοινώσει νωρίτερα το υπουργείο Εσωτερικών. Εώς τις "13.00, τοπική ώρα, 35 πτώματα περισυνελέγησαν και 68 μετανάστες διασώθηκαν ανάμεσά τους Τυνήσιοι και ξένοι'', δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας.

"Η ακτοφυλακή και το ναυτικό συνεχίζουν τις έρευνές τους με την υποστήριξη στρατιωτικού αεροσκάφους", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για "σήμα κινδύνου που ελήφθη στις 2 Ιουνίου στις 22.45' τοπική ώρα για ένα αλιευτικό σκάφος που βυθιζόταν στ΄ανοικτά του Κερκενάχ με μετανάστες επί του πλοίου".

"Μονάδες της ακτοφυλακής στη Σφαξ και του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας κατευθύνθηκαν κοντά στο πλοιάριο που απείχε 5 ναυτικά μίλια από το νησί Κερκενάχ και 16 ναυτικά μίλια από την πόλη Σφαξ", σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα (03/06) το έπαθλο άνεσης!

Πολλοί Αφρικανοί και Τυνήσιοι επιχειρούν συχνά να διασχίσουν τη Μεσόγειο, κατευθυνόμενοι προς τη Σικελία στην Ιταλία, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Η τάση αυτή αντανακλά τη συνεχιζόμενη δυσφορία των νέων, οι οποίοι πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την ανεργία, σύμφωνα με ΜΚΟ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share