Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ποια είναι η οικογένεια των Folli Follie με τα πάρτι χλιδής στις Σπέτσες, τα κότερα και τα ελικόπτερα που φούνταρε το ελληνικό χρηματιστήριο!

Αφιέρωμα - κόλαφος για την οικογένεια Κουτσολιούτσου!

26 Μαΐου 2018 11:21
Ποια είναι η οικογένεια των Folli Follie με τα πάρτι χλιδής στις Σπέτσες, τα κότερα και τα ελικόπτερα που φούνταρε το ελληνικό χρηματιστήριο!

Τους συναντάμε σε κοσμικά,πάρτυ χλιδής, εξωτικά ταξίδια κλπ...Είναι η οικογένεια Κουτσολιούτσου που γκρέμισε το Ελληνικό χρηματιστήριο,εξαφάνισε το ταμείο της εταιρείας,παραπλάνησε χιλιάδες μικροεπενδυτές και τώρα είναι εξαφανισμένοι κάπου σε Ελλάδα η εξωτερικό...

Παράλληλα χιλιάδες επενδυτές που πίστεψαν στην ελληνική «πολυεθνική» κλαίνε τα λεφτά τους καθώς η μετοχή μετά από απανωτά limit down ανέστειλε την διαπραγμάτευση της....

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από το klik.gr για να καταλάβετε τι συμβαίνει

Τα φώτα στο μεγάλο αρχοντικό πάνω από τον κόλπο της Ξυλοκέριζας ήταν αναμένα από νωρίς. Αλλά οι προετοιμασίες είχα αρχίσει ακόμη πιο νωρίς. Ήταν το καλοκαίρι του 2014, συγκεκριμένα η 18η Αυγούστου, η ημέρα των γενεθλίων της Καίτης Κουτσολιούτσου, μια μέρα για το πάρτι που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός στις Σπέτσες. Και οι καλεσμένοι είχαν αρχίσει να φτάνουν νωρίς για να βρεθούν ακόμη μια φορά ανάμεσα σ` ένα από τα πιο αγαπητά ζευγάρια της Αθήνας. Τον Δημήτρη και της Καίτη Κουτσολιούτσου, που μέσα σε μερικές δεκαετίες κατάφεραν να οδηγήσουν μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, στο παγκόσμιο επιχειρηματικό στερέωμα και στην δημιουργία ενός ομίλου με παγκόσμια ακτινοβολία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Folli follie: Στο σκάνδαλο της οικογένειας Κουτσολιούτσου θα πάει κανένας φυλακή ή κυνηγάμε μόνο του βλάκες που χρωστάνε 500 ευρώ!

Φαίνεται εύκολο. Αλλά δεν είναι.

Θέλει πολλή δουλειά και πολλές ιδέες. Αλλά θέλει και κάτι άλλο που δεν γίνεται κατά παραγγελία. Την αρμονία μέσα στην οικογένεια και σε μια παράδοση που περνάει από γεινά σε γενιά.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ξέρει πόσα χρωστάει στην γυναίκα του που γιόρταζε εκείνο το βράδυ.

Η ίδια η Καίτη Κουτσολιούτσου καθόταν εκείνο το βράδυ σ` ένα μικρό "πηγαδάκι" που είχε φτιάξει η αδελφή της η Άσπα Σαββοπούλου και ο πιο σημαντικός ίσως δημιουργός της γενιάς του, ο Δινονύσης Σαββόπουλος και μερικοί ακόμα φίλοι. "Κι εσύ τι κατάφερες;" ρώτησε η Άσπα τον Διονύση Σαββόπουλο, που δεν χάνει την ευκαιρία να πειράξει τον Διονύση για την οικονομική τουνεπιφάνεια, σε σχέση με την επιφάνει του άντρα της αδελφής της, του Δημήτρη Κουτσολιούτσου. Ο Σαββόπουλος δεν χρειάστηκε να απαντήσει στην γυναίκα του. Εξ άλλου μετά από 50 χρόνια γάμου ξέρει τι να περιμένει από την γυναίκα που ήταν πάντα δίπλα του.

Θα της έδειχνε όμως τι είχε καταφέρει. Αυτό είχαν έρθει άλλωστε να παρακολουθήσουν οι περισσότεροι από αυτούς που είχαν έρθει και π΄λαι στο πάρτι. Και δεν ήταν λίγοι, ούτε και άγνωστοι. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την οικογένεια του, η Σάφια Αλ Ρασίντ, ο Δημήτρης Κοπελούζος, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο Θεόδωρος Βασιλάκης, η Μαρίνα Βερνίκου με τον σύζυγο της Μίλτο Καμπουρίδη και πολλοί ακόμη.

Κι έτσι ο Διονύσης Σαββόπουλος, ανέβηκε στην ειδική πίστα που είχε δημιουργηθεί πάνω από την πισίνα και πιάνοντας το μικρόφωνο ανέλαβε να δείξει στη σύζυγο του τις είχε καταφέρει ο ίδος.

Λίγο αργότερα και ενώ η μουσική έπαιζε από τα μεγάφωνα, ένα άλλο ζευγάρι ξεχώριζε στην πίστα. Ήταν ο Τζώρτζης Κουτσιολούτσος μαζί με την γυναίκα του, την Μαρίζα Μαντζαβίνου, που χόρευαν στον ρυθμό που έδινε ο θείος του Τζόρτζη, ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Εδώ και χρόνια ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του FF Group( Folli Follie Group) και ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του σ` αυτή τη θέση, την χρωστάει στην οικογενειακή αρμονία με την σύζυγο του, τον νεανικό του έρωτα που έγινε η γυναίκα της ζωής του. Και δυο κόρες που ολοκληρώνουν την οικεγενειακή αρμονία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκάει η βόμβα: Στην Κύπρο η Eurovision 2019!

Δυο χρόνια σχεδόν μετά από εκείνο το βράδυ στις Σπέτσες, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος θα ανακηρυσσόταν ως "ο Επιχειρηματίας της Χρονιάς" για το 2015, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την ΕΥ Ελλάδος, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής.

Και αυτό που είχε καταφέρει και τον οδήγησε σε αυτό το βραβείο δεν ήταν λίγο. Σ`αυτά τα χρόνια της κρίσης που πολλοί μεγάλοι επειχειρηματικοί όμιλοι, συρικνώθηκαν και κάποιο άλλοι εξαφανίστηκαν, η FF Group κατάφερε να επεκτείνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και να αυξήσει σημαντικά τον κύκλο των εργασιών της που πια επεκτείνεται σε όλον τον κόσμο. Όπως αναφέρεται επίσης στα οικονομικά έντυπα : Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έτους για τη χρήση 2016, όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς του Ομίλου (που περιλαμβάνει τις Folli Follie, Links of London, Αττικά Πολυκαταστήματα, Factory Outlet)παρουσίασαν ισχυρή λειτουργική δραστηριότητα:

– Ο κύκλος εργασιών του τομέα κόσμημα, ρολόι, αξεσουάρ αυξήθηκε κατά 14,1% και ανήλθε σε €977,8 εκατ. To EBITDA του τομέα ανήλθε σε 267,45 εκατ. ευρώ, συγκρινόμενο με 239,06 εκατ. ευρώτην αντίστοιχη περίοδο του 2015, μια αύξηση της τάξης του 11,9%.

– Ο κύκλος εργασιών του τομέα των πολυκαταστημάτων αυξήθηκε κατά 5,9% και ανήλθε σε 181,4 εκατ. ευρώ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε σε 15,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με 16,1 εκατ. ευρώτην αντίστοιχη περίοδο του 2015.

– Ο κύκλος εργασιών του τομέα χονδρικής/λιανικής ένδυσης και υπόδησης αυξήθηκε κατά 8,1% και ανήλθε σε 178,1 εκατ. ευρώ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε σε 9,1 εκατ. ευρώ, συγκρινόμενο με 9,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι ο κύκλος εργασιών του ομίλου το 2016 όχι μόνο ήταν αυξημένος κατά 12,1% σε σχέση με το 2015, όχι μόνο ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,34 δις ευρώ για την ακρίβεια), τοποθετώντας τον μεταξύ των λίγων ελληνικών εταιρειών που ξεπέρασαν αυτό το ορόσημο, αλλά ξεπερνά και την αποτίμηση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών!

Και κάπως έτσι, ο όμιλος πέτυχε το 2016 έναν αληθινό άθλο και έφτασε να καταγράψει ενοποιημένα κέρδη ύψους 222,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία κατατάσσεται μεταξύ των πλέον κερδοφόρων εταιρειών σε όλη την Ελλάδα.

Ο όμιλος Folli Follie ξεχωρίζει επίσης για την εξωστρέφειά του, καθώς πλέον έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες με πάνω από 950 σημεία πώλησης, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των εσόδων του προέρχονται από την Ασία, γεγονός αξιοσημείωτο για ελληνική επιχείρηση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share