Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σουηδία: Μοιράζουν οδηγούς επιβίωσης για πόλεμο!

Διαβάστε γιατί...

22 Μαΐου 2018 15:19
Σουηδία: Μοιράζουν οδηγούς επιβίωσης για πόλεμο!

Μπορεί μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, το ενδεχόμενο μίας γενικευμένες κρίσης που θα επηρέαζε άμεσα ακόμα και τις ευρωπαϊκές χώρες, να φάνταζε ως σενάριο πολεμικής ταινίας, όμως το τελευταίο διάστημα τα πράγματα έχουν αλλάξει... Προς το χειρότερο, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς.

Το πόσο πολύ, το αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε, μετά την απόφαση της Σουηδικής κυβέρνησης να τυπώσει και να μοιράσει ξανά έναν ανανεωμένο οδηγό επιβίωσης σε περίπτωση φυσικής καταστροφή ή πολέμου με τίτλο «Αν έρθει η κρίση ή ο πόλεμος».

Το 20 σελίδων φυλλάδιο, θα είναι μεταφρασμένο σε 13 γλώσσες και θα μοιραστεί σε 4.8 πολίτες σε όλη την χώρα από τις 28 Μαΐου ώς και τις 3 Ιουνίου, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι και να ξέρουν τα βασικά σχετικά με το πως θα βρουν καταφύγιο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ποια φαγητά πρέπει να αποθηκεύουν και ποιες πληροφορίες θα πρέπει να εμπιστεύονται.

«Ακόμα και αν η Σουηδία είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες, οι απειλές υπάρχουν», είπε ο Νταν Ελίασον, ο οποίος είναι επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικών επιπτώσεων που ανέλαβε την συγγραφή του: «Είναι σημαντικό να έχουν όλοι τις γνώσεις για το τί μπορεί να μας απειλήσει, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση που κάτι περίεργο γίνει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανοίγουν τα στόματα στα Τρίκαλα: Αποκάλυψη βόμβα! Τι είχε κάνει η 44χρονη και έκανε έξαλλο τον άνδρα της; (video)


 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share