Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοβαρά επεισόδια στο hot spot Σκαραμαγκά! - Μόνο 6 αστυνομικοί για 200 μετανάστες!

Μετανάστες μαχαιρώθηκαν μεταξύ τους!

22 Μαΐου 2018 10:57
Σοβαρά επεισόδια στο hot spot Σκαραμαγκά! - Μόνο 6 αστυνομικοί για 200 μετανάστες!

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης στο hot spot Σκαραμαγκά.

Μετανάστες, μαχαιρώθηκαν μεταξύ τους για άγνωστο λόγο-πιθανότατα για εμπόριο ναρκωτικών- και η κατάσταση έδειχνε να ξεφεύγει. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΟΠΚΕ να απεγκλωβίσουν τόσο τον τραυματία όσο και τον δράστη που κινδύνευε με λιντσάρισμα.

Οι αστυνομικοί, έκαναν και χρήση χημικών για να διαλύσουν το αγριεμένο πλήθος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, οι αλλοδαποί πέταξαν αντικείμενα και προκάλεσαν φθορές, στο όχημα της ΟΠΚΕ.

Έξι αστυνομικοί vs 200 μεταναστών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Η ομάδα που κερδίζει σήμερα το απίστευτο έπαθλο επικοινωνίας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο σημείο πήρε εντολή να σπεύσει μια ομάδα ΟΠΚΕ και όπως καταγγέλλουν στο protothema.gr έξι άτομα κλήθηκαν να επιχειρήσουν απέναντι σε 200 εξεγερμένους μετανάστες και να κάνουν τη δουλειά μιας διμοιριας ΥΑΤ 25 ατόμων, χωρίς ενισχύσεις. Μάλιστα, πήραν εντολή να μεταβούν τη στιγμή που σε κοντινό τους σημείο βρισκόταν σε εξέλιξη καταδίωξη οχήματος Ρομά που είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία και κατευθυνόταν προς τα Νεοκτιστα Ασπροπύργου. «Άφησαν την αποστολή τους δηλαδή τον έλεγχο της βαριάς εγκληματικότητας, για να δράσουν ως καταστολή πλήθους» λέει στο protothema.gr αστυνομικός υπενθυμίζοντας ότι «είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που στέλνουν τις ΟΠΚΕ στο «στόμα του λύκου», χωρίς ενισχύσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των αστυνομικών».

Δυσαρέσκεια

Τα στελέχη της ΟΠΚΕ, μιλώντας στο protothema.gr, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκεια τους καθώς όπως λένε,εισπράττουν την αδιαφορία των διοικούντων για την σωματική τους ακεραιότητα αλλά και οποιαδήποτε στήριξη. Σημειώνουν δε, χαρακτηριστικά, ότι για το συμβάν στα Άνω Λιόσια με την ένοπλη επίθεση που δέχθηκαν από τους Ρομά και τις σφαίρες που έπεφταν βροχή, ακόμα, δεν έχει γίνει συγκέντρωση των αστυνομικών που συμμετείχαν, έτσι ώστε, να γίνει εκτίμηση του περιστατικού και να αναλυθούν οι λεπτομέρειες, ως είθισται σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα ανάσα: Αυτοί θα βρείτε μέχρι 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας ως την Παρασκευή!

Τον έδιωξαν γιατί ήταν αξύριστος!

Είναι η δεύτερη φορά σε λίγους μήνες που αστυνομικοί πέφτουν σε ανταλλαγή πυροβολισμών. Την πρώτη φορά η ίδια ομάδα βρέθηκε στο στρατόπεδο Καποτά με τους ληστές των ΑΤΜ’s την ίδια ώρα που όπως καταγγέλλουν «έκλεισε» εντελώς η ομάδα του Μενιδίου, η όποια ήταν από το 2001 στην περιοχή και την γνωρίζει άριστα, αποδυναμώνοντας όπως λένε μετά από την απόφαση αυτή την αστυνόμευση στη Δυτική Αττική. Χαρακτηριστικό δε, της αδιαφορίας με την οποία όπως λένε αντιμετωπίζονται από την Υποδιεύθυνση Ειδικών Επιχειρήσεων, είναι το γεγονός ότι πριν μερικές ημέρες, μάχιμο στέλεχος της ΟΠΚΕ Άνω Λιοσίων απομακρύνθηκε επειδή ήταν...αξύριστος! Ήδη από το Σάββατο έχει επιδοθεί από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής σχετικό υπόμνημα στον Αττικαρχη ενώ αναμένονται και νέες κινήσεις των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share