Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Απόφαση - σοκ δικαστηρίου για τη... μπίρα

Δεν επιτρέπεται να διαφημίζεται ως...

17 Μαΐου 2018 20:37
Γερμανία: Απόφαση - σοκ δικαστηρίου για τη... μπίρα

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας, έβγαλε απόφαση... σοκ! Η μπίρα δεν επιτρέπεται να διαφημίζεται ως "ωφέλιμη"! Οργάνωσε για την προστασία των καταναλωτών μήνυσε ζυθοποιείο επειδή άφηνε ψευδώς να εννοηθεί ότι τα προϊόντα του έκαναν καλό στην υγεία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Οριστικό! Αυτός ο παίκτης αποχωρεί σίγουρα σήμερα!

Όλα ξεκίνησα από μια λέξη... Η λέξη bekoemmlich που χρησιμοποίησε το ζυθοποιείο Haerle που υπονοεί ότι το προϊόν μπορεί να είναι "υγιεινό" αλλά και "νόστιμο" προκάλεσε τη διαμαρτυρία της οργάνωσης καταναλωτών. Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου που είχε κρίνει ότι η λέξη αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιείται στη διαφήμιση ποτών που περιέχουν αλκοόλ σε ποσοστό άνω του 1,2%. Ο όρος bekoemmlich, σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν αφορά μόνο τη γεύση αλλά παραπέμπει σε κάτι που είναι "υγιεινό", "ωφέλιμο" ή "εύπεπτο".

Όταν η λέξη αυτή αναφέρεται σε τρόφιμα, το ευρύτερο κοινό κατανοεί ότι το προϊόν χωνεύεται εύκολα και γίνεται ανεκτό από το πεπτικό σύστημα ακόμη και μετά από μακροχρόνια κατανάλωση, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι η μπίρα κάποιες φορές μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε κρίνει το 2012 ότι η ίδια λέξη δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις κρασιού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share