Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κατάθεση- βόμβα για το έγκλημα στο Μοσχάτο: " Μου είπε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα στείλει ένα sms στον Βασίλη να πάει να με βρει στη θάλασσα."

Η "πέτρα του σκανδάλου" αποκαλύπτει!

20 Απριλίου 2018 20:54
Κατάθεση- βόμβα για το έγκλημα στο Μοσχάτο:

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης – Κατηγορείται ότι σκότωσε 47χρονο ξενοδόχο, πρώην σύζυγο της ερωμένης του – Τι κατέθεσε η γυναίκα
«Κόκκινο» χτύπησε σήμερα η ένταση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στο εδώλιο του οποίου κάθισε ο Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης, Βασίλης Τσαγκάρης και ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο, ο οποίος τον Μάρτιο του 2017 πυροβόλησε θανάσιμα τον 47χρονο ξενοδόχο Μάριο Λουκόπουλο.

Το θύμα ήταν πρώην σύζυγος της ερωμένης του Παραολυμπιονίκη, Κατερίνας Βαρδώνη, η οποία σήμερα κατέθεσε στο δικαστήριο. Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο καθώς αμέσως μετά τη δολοφονία μέσα στο πρακτορείο και ενώ το θύμα ήταν αιμόφυρτο στο δάπεδο, ο 39χρονος τότε κατηγορούμενος σύμφωνα με την δικογραφία κατέβασε τα ρολά και πήγε στο σπίτι του...

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης, εμβληματική ήταν η κατάθεση της συζύγου του θύματος – η οποία είχε χαρακτηριστεί ως «πέτρα του σκανδάλου» καθώς φέρεται να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον κατηγορούμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτοφανές μένος είχε ο δολοφόνος του ζευγαριού στο Κύπρο! Όλες οι εξελίξεις για το στυγερό έγκλημα! (Video)

Αρνήθηκε ότι είχε δεσμό όσο ήταν παντρεμένη

Ωστόσο, σήμερα στην κατάθεση της στο δικαστήριο η μάρτυρας, αρνήθηκε ότι διατηρούσε δεσμό με τον Βασίλη Τσαγκάρη το διάστημα που ήταν παντρεμένη με το θύμα και ότι ο σύζυγός της κακοποιούσε τόσο την ίδια όσο και τα δυο ανήλικα παιδιά τους. Ισχυρισμούς που αντέκρουσε η πολιτική αγωγή με τον κ. Αλέξη Κούγια να υποστηρίζει πως η μάρτυρας ήταν εκείνη που όπλισε το χέρι του Παραολυμπιονίκη και πως το δικαστήριο θα πρέπει να της απαγγείλει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του συζύγου της ή της άμεσης συνέργειας της σε αυτή.

Ξεκινώντας την κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε πως δεν διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Βασίλη Τσαγκάρη το διάστημα που ήταν ακόμη παντρεμένη με το θύμα, το οποίο περιέγραψε στην κατάθεσή της ως έναν άνθρωπο βίαιο που είχε «εμμονή» μαζί της, που την απειλούσε ότι θα της κάνει κακό και που μάθαινε όλες τις κινήσεις της.

«Με είχε δεμένη και με χτυπούσε»

Όπως κατέθεσε, τον Απρίλιο του 2015 και ενώ είχε εκδοθεί το διαζύγιο ο πρώην σύζυγος της την κάλεσε στο σπίτι του με το πρόσχημα ότι είχε αρρωστήσει και ότι χρειάζονταν την φροντίδα της. Όταν όμως μπήκε στο διαμέρισμα, το θύμα κλείδωσε την πόρτα, πέταξε το κλειδί και την έδεσε με χειροπέδες. «Από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα εκείνης της ημέρας με είχε δεμένη και με χτυπούσε. Μου είπε ότι θα με σκοτώσει και ότι θα στείλει ένα sms στον Βασίλη να πάει να με βρει στη θάλασσα. Μου είχε πει ότι μετά θα σκότωνε και εκείνον και την μητέρα του», είπε η μάρτυρας σημειώνοντας πως εκείνη την ημέρα κατάφερε να βγει από το διαμέρισμα πείθοντας τον πρώην σύζυγο της πως τον αγαπούσε και πως ήθελε να είναι και πάλι ζευγάρι.

Η μάρτυρας ανέφερε ότι κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και πως η ίδια και τα παιδιά της αισθάνονταν πλέον φόβο από τη συμπεριφορά του 47χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια είχε δεκάδες όπλα και λόγω του ότι είχε ιδρύσει σύλλογο σκοποβολής. «Ο Μάριος είχε πάντα όπλα και η ίδρυση του συλλόγου αυτού από εκείνον ήταν ένας από τους λόγους που με οδήγησαν στο διαζύγιο» είπε η μάρτυρας για να αναφερθεί στη συνέχεια στη σχέση του θύματος με τον κατηγορούμενο Παραολυμπιονίκη. «Ο Μάριος είχε καλέσει τον Βασίλη να καταθέσει στη δίκη ως ψευδομάρτυρας για την επιμέλεια των παιδιών μας...Όμως εκείνος δεν πήγε...Τον αποκαλούσε ειρωνικά ο Βασιλάκης, ο ανάπηρος...». Να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στην Κύπρο: Ραγίζει καρδιές η μάνα της 59χρονης - Έχασε το τέταρτο παιδί της!

«Σχεδίασαν το έγκλημα»

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απάντηση της κυρίας Βαρδώνη σε ερωτήσεις του κ. Κούγια, ο οποίος αναπτύσσοντας την θέση της πολιτικής αγωγής, υποστήριξε πως «η μάρτυρας και ο κατηγορούμενος σχεδίασαν το έγκλημα» και πως εκείνη όπλισε το χέρι του Παραολυμπιονίκη.

Α. Κούγιας: Γιατί δεν δηλώσατε παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη. Δολοφονήθηκε ο πρώην σύζυγος σας δεν θέλετε να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Όλοι τιμωρούνται. Να τιμωρηθεί στο μέτρο που πρέπει. Δεν είμαι Θεός ούτε δικαστής.

Α. Κούγιας: Η δολοφονία του συζύγου σας έγινε με ένα μικρό όπλο. Έχετε φωτογραφηθεί με φόρμα παραλλαγής να σκοπεύετε. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι είχε το όπλο του εγκλήματος από το 2010, ωστόσο η αστυνομία έχει εντοπίσει ότι είχε χρησιμοποιηθεί το 2015....Υπάρχουν μάρτυρες που έχουν καταθέσει ότι ο σύζυγος σας, σας είχε κάνει δώρο ένα μικρό πιστόλι «zastava» σαν και αυτό που έγινε ο φόνος...

Μάρτυρας: Δεν είχα ποτέ όπλο, είναι ψέματα, δεν τους γνωρίζω αυτούς τους μάρτυρες...

Επικαλούμενος στοιχεία της δικογραφίας ο κ. Κούγιας υποστήριξε ακόμη στο δικαστήριο πως δεν προκύπτει πως οι δυο άνδρες -θύτης και θύμα - είχαν κακή σχέση ενώ τόνισε πως η μάρτυρας ήταν εκείνη που προσπαθούσε να δημιουργήσει «με εμμονή στον κατηγορούμενο την αίσθηση ότι ο Μάριος μπορεί να τον σκοτώσει». Οι ισχυρισμοί αυτοί του κ. Κούγια προκάλεσαν την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου κ. Πέτρου Μαντούβαλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Panorama: Η πρώτη εμφάνιση της Όλγας Φαρμάκη μετά την αποχώρησή της! (Video)

Νωρίτερα, με την έναρξη της δίκης στο ακροατήριο κατέθεσαν αστυνομικοί που είχαν σπεύσει στο σημείο του εγκλήματος με ένα εξ αυτών να αναφέρει πως ο κατηγορούμενος του είχε πει πως το θύμα τον είχε απειλήσει με όπλο και πως στην προσπάθειά του να τον αφοπλίσει, το όπλο εκπυρσοκρότησε και τον τραυμάτισε.

Ακόμη, άλλος αστυνομικός κατέθεσε πως αν ο 47χρονος επιχειρηματίας δεν είχε βληθεί στο κεφάλι και αν δεν είχε καθυστερήσει το άνοιγμα των ρολών του καταστήματος όπου κείτονταν αιμόφυρτος, μπορεί και να επιβίωνε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαΐου.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share