Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Στο αρχείο και χωρίς άσκηση ποινικών διώξεων η υπόθεση θανάτου του Prince

Δύο χρόνια μετά το θάνατό του

19 Απριλίου 2018 21:14
Στο αρχείο και χωρίς άσκηση ποινικών διώξεων η υπόθεση θανάτου του Prince

Στο αρχείο φαίνεται ότι μπαίνει η υπόθεση θανάτου του Prince, τον Απρίλιο του 2016, καθώς οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις. Σε ηλικία 57 ετών, ο τραγουδιστής πέθανε από τυχαία υπερδοσολογία ενός πλαστού χαπιού, που περιείχε μια ουσία οπιοειδή, πολύ πιο ισχυρή από την ηρωίνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδιανόητη γκάφα στη Λάρισα: 6 παραιτήσεις για το λάθος όνομα του φυλακισμένου Ελληνα στρατιωτικού

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Μινεσότα, που είχαν αναλάβει την έρευνα, στο σπίτι του βρέθηκαν χάπια που περιείχαν το φάρμακο. Όμως, δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν τον τρόπο που χορηγήθηκε στον Prince. Επίσης, υποστήριξαν ότι δεν βρήκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο θάνατος του Prince οφείλεται σε εκ προθέσεως αδίκημα. Ο Prince είχε βρεθεί αναίσθητος στις 21 Απριλίου 2016. Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν τα πορίσματα των ερευνών που διεξήγαγαν για δύο χρόνια για το θάνατο του δημοφιλούς καλλιτέχνη.

Ο εισαγγελέας του Carver County, Mark Metz, ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία έδειξαν ότι ο Prince θεωρούσε ότι έπαιρνε το συνταγογραφούμενο φάρμακο Vicodin και όχι τα χάπια που περιείχαν τη δυνητικά θανατηφόρα ουσία φαιντανύλη. «Κατά πάσα πιθανότητα, ο Prince δεν γνώριζε ότι έπαιρνε ψεύτικο χάπι που μπορούσε να τον σκοτώσει» δήλωσε σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο καλλιτέχνης υπέφερε από πόνους για αρκετά χρόνια. Όμως, όπως διευκρίνισε δεν υπήρξε «καμία ένδειξη ότι τα χάπια που τον σκότωσαν του είχαν συνταγογραφηθεί από γιατρό».

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share