Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Καθυστερούν τις έρευνες για την ανέλκυση του Mirage 2000-5! Τι συνέβη;

Για ποιο λόγο καθυστερούν;

19 Απριλίου 2018 15:57
Καθυστερούν τις έρευνες για την ανέλκυση του Mirage 2000-5! Τι συνέβη;

Το ωκεανογραφικό σκάφος του ΕΛΚΕΘΕ περιμένει τη βελτίωση των συνθηκών για να συνεχίσει την επιχείρηση – Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7-8 μποφόρ

Ισχυροί άνεμοι, με ένταση 7-8 μποφόρ πνέουν στο σημείο ου εντοπίστηκε το ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5 στο οποίο επέβαινε ο άτυχος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είδηση - σοκ: Αυτοκτόνησε παρουσιαστής!

Οι καιρικές συνθήκες προκαλούν καθυστέρηση την πρώτη ημέρα των ερευνών για τον εντοπισμό συντριμμιών του μοιραίου Mirage από το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Σκύρου.

Το ωκεανογραφικό αναμένει να βελτιωθούν οι συνθήκες, για να προχωρήσει στις διαδικασίες ανέλκυσης. Μέχρι στιγμής, οι ειδικοί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν λεπτομέρειες για τον αριθμό και το μέγεθος των κομματιών του αεροσκάφους, στοιχεία κρίσιμα για το μέλλον της ανέλκυσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρικτό έγκλημα: Αυτό είναι το ζευγάρι που δολοφονήθηκε μπροστά στον 15χρονο γιο τους!

Πριν γίνει η επιχείρηση ανέλκυσης, θα πραγματοποιηθεί βαθυμετρία ακριβείας με βυθόμετρο πολλαπλής δέσμης, γεωμορφολογική αποτύπωση της περιοχής, αλλά και καθέλκυση του υποβρυχίου οχήματος του ROV του ΕΛΚΕΘΕ, που θα καταγράψει από κοντά τα συντρίμμια.

Πηγή: Protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share