Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συναγερμός από ΓΕΕΘΑ: "Ο πόλεμος με την Τουρκία μόλις ξεκίνησε και έχουμε ήδη έναν νεκρό!"

Τρόμος από τα πλέον επίσημα χείλη!

15 Απριλίου 2018 12:14
Συναγερμός από ΓΕΕΘΑ:

«Δεν περιμένουμε κανέναν πόλεμο στο Αιγαίο. Έχει ήδη ξεκινήσει κι έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό μας», ανέφερε επιτελής του ΓΕΕΘΑ μετά από την πτώση του Mirage 2000-5 στην Σκύρο και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, σύμφωνα με τη Real News.

«Ο Γιώργος Μπαλταδώρος», συνεχίζει ο επιτελής του ΓΕΕΘΑ, θεωρείται «η πρώτη ανθρώπινη απώλεια αυτού του ακήρυχτου ελληνοτουρκικού πολέμου νεύρων αλλά και φθοράς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχιαστικό: Η μητέρα του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου φιλάει το χώμα που θα σκεπάζει τον γιο της! (video)

Ήδη από τα πρώτα 24ωρα της κλιμάκωσης που επέβαλε η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά, με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ επεσήμαναν τους κινδύνους που κρύβει μια παρατεταμένη κατάσταση επιφυλακής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μεγάλο οικονομικό κόστος και καταπόνηση μέσων και ανθρώπινου δυναμικού που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλειες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ την 1η Μαΐου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η λίστα των θεμάτων που έχει να του θέσει είναι μεγάλη, αλλά ξεχωρίζει ένα αίτημα και δεν είναι άλλο από την παραχώρηση από τις ΗΠΑ τριών UAV MQ-1 Predator τα οποία οι Αμερικανοί αποσύρουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος για την Κατερίνα Παπακωστοπούλου! Σκοτώθηκε ο πατέρας

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να ελέγχουν τα πάντα στο Αιγαίο από πολύ μεγάλο ύψος και πετούν για «ατέλειωτες» ώρες.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως αν παραχωρηθούν τρεις τέτοιες μονάδες τότε ουσιαστικά «κλειδώνει» το Αιγαίο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share