Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μουσείο για selfies στο Λος Άντζελες - θα λειτουργήσει για δύο μήνες

Μάθετε τα πάντα για τις αυτοφωτογραφίες!

4 Απριλίου 2018 16:43
Μουσείο για selfies στο Λος Άντζελες - θα λειτουργήσει για δύο μήνες

Οι selfie φωτογραφίες έχουν τώρα το δικό τους Μουσείο στο Λος Άντζελες. Το Μουσείο, που θα λειτουργήσει για δύο μήνες, είναι ένα Μουσείο για τις selfies, όχι με selfies.

Πρόκειται για διαδραστικό Μουσείο που εξερευνά την ιστορία και το πολιτιστικό φαινόμενο των selfies, που όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι πηγαίνει πίσω 40.000 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγίζουν καρδιές στην κηδεία του Στέλιου Σκλαβενίτη: Τραγική φιγούρα ο αδελφός του! (photos)


Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις ρίζες του φαινομένου των αυτοφωτογραφιών μέσα από τους φακούς της τέχνης, της ιστορίας, της τεχνολογίας και του πολιτισμού, κάνοντας χρήση των διαδραστικών εγκαταστάσεων για να γράψουν τη δική τους ιστορία στις selfies.



Μέσα στο Μουσείο υπάρχουν και δωμάτια στα οποία ο επισκέπτης έχει το τέλειο περιβάλλον και το ιδανικό φως για να βγάλει μια selfie φωτογραφία, η οποία θα εντυπωσιάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως υπόσχονται οι αρμόδιοι του Μουσείου «είτε αγαπάτε ,είτε μισείτε τις selfies, δεν θα τις δείτε ποτέ ξανά με το ίδιο μάτι».



Η ιδέα για τη δημιουργία του Μουσείου γεννήθηκε όταν οι Τόμι Χόντον και Ταΐρ Μαμέντοφ έμαθαν πως περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν selfies με τη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, απ' όσους βγάζουν φωτογραφία το ίδιο το έργο τέχνης.



Το Μουσείο, των 8.000 τετραγωνικών μέτρων, χωρίζεται σε δύο τμήματα. Ένα «timeline» της selfie, από την πρώτη ζωγραφιά σε σπήλαιο έως το Facebook και τις κάμερες των κινητών, και ένα με έργα καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από την κουλτούρα των selfies.

Τέλος, τμήμα του Μουσείου είναι αφιερωμένο σε δυστυχήματα που συνδέονται με selfies και τα οποία οδήγησαν στον θάνατο περισσότερων από 300 ανθρώπων.

Δείτε video από του μουσείο:


 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share