Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν μυστικό ταξίδι στην Κίνα; (Photos)

27 Μαρτίου 2018 13:00
Έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν μυστικό ταξίδι στην Κίνα; (Photos)

Μυστήριο επικρατεί σε όλο τον πλανήτη, με φωτογραφίες από το Πεκίνο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο.

Υπάρχει έντονη πιθανότητα ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν να βρίσκεται στο Πεκίνο, δήλωσε στο CNN ένας αξιωματούχος με βαθιά γνώση του θέματος της Βόρειας Κορέας.

Εάν ο Κίμ έκανε πράγματι το ταξίδι από την Πιονγκγιάνγκ στην κινεζική πρωτεύουσα, θα ήταν η πρώτη φορά που ο νέος ηγέτης εγκατέλειψε τη χώρα καταγωγής του από τότε που ανέλαβε την εξουσία μετά το θάνατο του πατέρα του το 2011.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον ξέχασαν τελείως: Ο έρημος τάφος είναι αγαπημένου Έλληνα στο Α' Νεκροταφείο! Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ολοκληρωθεί!

Η επίσκεψη έρχεται εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη διάσκεψη κορυφής του Κιμ με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζάε-Ιν και μια πιθανή συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ.

Οι φήμες για την άφιξη αξιωματούχου της Βόρειας Κορέας υψηλού επιπέδου άρχισαν να εμφανίζονται αργά τη Δευτέρα, όταν εμφανίστηκαν εικόνες από ένα τρένο που ανήκει στην κυρίαρχη οικογένεια των Κιμ της Βόρειας Κορέας.

Μια μεγάλη παρουσία ασφαλείας έξω από τον ξενώνα Diaoyutai, όπου οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας έχουν μείνει στο παρελθόν, ενίσχυσε την εικασία ότι ένα μέλος της οικογένειας Κιμ είχε ταξιδέψει στην Κίνα.



Σήμερα, έκαναν την εμφάνισή τους εικόνες που απεικονίζουν μία λιμουζίνα, να συνοδεύεται από αστυνομικούς, με κινεζικά και αμερικανικά μέσα να εικάζουν ότι πρόκειται για αυτοκίνητο που μεταφέρει τον Κιμ Γιονγ Ουν.



Όταν ρωτήθηκε την Τρίτη αν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ήταν στο Πεκίνο, η Χούα Τσιούνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, δήλωσε ότι «δεν είχε ιδέα».



Ο Tong Zhao, εμπειρογνώμονας της Βόρειας Κορέας στο Κέντρο Παγκόσμιας Πολιτικής Carnegie Tsinghua στο Πεκίνο, δήλωσε ότι η επίσκεψη μπορεί να στραφεί προς την προσέλκυση υποστήριξης της Κίνας πριν από την προτεινόμενη σύνοδο κορυφής του Κιμ με τον Τραμπ και ένα πλάνο υποστήριξης εάν οι διπλωματικές συνομιλίες αποτύχουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα το έπαθλο επικοινωνίας!

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share