Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη! (Photo & Video)

17 Μαρτίου 2018 19:22
Αντιρατσιστικά συλλαλητήρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη! (Photo & Video)

Αντιφασιστική-αντιρατσιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της Διεθνούς ημέρας κατά του ρατσισμού, του φασισμού, του πολέμου και της φτώχειας.

Με κεντρικό σύνθημα "όχι σε ρατσισμό, φασισμό, πόλεμο και φτώχεια" αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου διαμαρτυρήθηκαν για την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, τις ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές και ζήτησαν μεταξύ άλλων την κατάργηση των συμφωνιών ΕΕ-Τουρκίας-Λιβύης καθώς και ίσα δικαιώματα για τους πρόσφυγες.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Ομόνοια και κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Θεσσαλονίκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παίκτρια μετάνιωσε που μπήκε στο Survivor! Ο λόγος για την...

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από μέλη της Κίνησης Ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, συλλογικότητες και κοινότητες μεταναστών.

Η πορεία κινήθηκε στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή με σκοπό να προσεγγίσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα τροπή στην υπόθεση με τα δύο ανήλικα κορίτσια που εξαφανίστηκαν στο Δήλεσι - «Φύγαμε για να γλυτώσουμε από τη σωματική βία»

Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ έστησαν φραγμό στην οδό Δωδεκανήσου και οι διαδηλωτές επέστρεψαν από τη Λεωφόρο Νίκης στο σημείο από όπου και ξεκίνησαν στο άγαλμα Βενιζέλου.

Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης έχουν ανοίξει και η κυκλοφορία των οχημάτων σταδιακά αποκαθίσταται.

Δείτε βίντεο του thestival.gr:

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share