Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Οικογενειακή» υπόθεση η σπείρα των ΑΤΜ! - Συνελήφθησαν μητέρα, γιοι και νύφη!

14 Μαρτίου 2018 12:26
«Οικογενειακή» υπόθεση η σπείρα των ΑΤΜ! - Συνελήφθησαν μητέρα, γιοι και νύφη!

Εσωτερικοί ανεμιστήρες και πυροσβεστήρες έχουν τοποθετηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου σε αρκετά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων τραπεζών, ως «απάντηση» στις δεκάδες ανατινάξεις ΑΤΜ που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες από ληστές, με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου «PLOFKRAAK», τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε ακόμη μία επικίνδυνη σπείρα που δρούσε ανεξέλεγκτα από τον Δεκέμβριο.

Με αυτόν τον τρόπο οι τράπεζες ευελπιστούν να μπει ένα «φρένο» στο αέριο που διοχέτευαν στα ΑΤΜ ακόμη και τα μέλη της τελευταίας «φαμίλιας» που είχε «εξειδίκευση» στις κασετίνες των μηχανημάτων καθώς τα μέλη της είχαν ανατινάξει τουλάχιστον έξι, με τα εκτιμώμενα κέρδη τους- σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. – να ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με ποινή υποβιβασμού απειλείται ο ΠΑΟΚ!

Η σπείρα, που πιάστηκε στην «φάκα» την Κυριακή από τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, ήταν…οικογενειακή υπόθεση μιας και αποτελούταν από μία 46χρονη μητέρα, τους δύο γιους της (23 και 27 ετών) και τη «νύφη» της, η οποία είχε ενεργό ρόλο καθώς λειτουργούσε ως «τσιλιαδόρος» της οργάνωσης κατά τις ανατινάξεις σε διάφορες περιοχές της Αθήνας αλλά και της Άρτας (όπου διέμενε ο παππούς των δύο αδερφών).

Οι οκτώ συλληφθέντες που είχαν ρημάξει ΑΤΜ σε Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Βάρη, Βάρκιζα, Δάφνη, Καμίνια και Άρτα, είχαν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τα απαραίτητα διαρρηκτικά εργαλεία, όπως μπουκάλες οξυγόνου, συνδεσμολογίες, λοστούς και κατσαβίδια για να παραβιάζουν τις θύρες εισόδου των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης και να προκαλούν τις εκρήξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μετέβαιναν στα εκάστοτε σημεία είτε με αυτοκίνητα είτε με μοτοσυκλέτες, τα οποία είχαν κλέψει σε προγενέστερο χρόνο, ή ακόμη και με δικά τους οχήματα, στα οποία είχαν «φορέσει» κλεμμένες πινακίδες.

Η συγκεκριμένη ομάδα- όπως επισημαίνουν στον Ελεύθερο Τύπο, οι ίδιες αστυνομικές πηγές – δεν φέρεται να συνδέεται με τις άλλες εγκληματικές ομάδες που έχουν «χτυπήσει» δεκάδες φορές πριν από τον Δεκέμβριο του 2017, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μέσω διοχέτευσης αερίου «PLOFKRAAK». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώνεται πως η κάθε ομάδα που εμφανίζεται μιμείται τον τρόπο δράσης των προηγούμενων, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να μην είναι πετυχημένα τα χτυπήματα, λόγω έλλειψης της απαραίτητης τεχνογνωσίας.

Οι «κωδικές» ονομασίες για τα… μηχανήματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Η ομάδα που χάνει την ασυλία, ο πόλεμος και η μεγάλη "βόμβα" στους υποψήφιους!

Οι δράστες, έχοντας πάντα καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, συνήθιζαν- όπως προέκυψε από τις παρακολουθήσεις- να χρησιμοποιούν κατά τις «επιχειρησιακές» τους κλήσεις λέξεις με αναγραμματισμό ή και άλλες κωδικοποιημένες όπως «κοπέλες» όταν αναφέρονταν σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και «ουρά», αναφερόμενοι σε παρουσία αστυνομικών. Μάλιστα, προκειμένου να ενημερώνονται για την παρουσία και τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων είχαν εφοδιαστεί και με φορητούς ασυρμάτους, τους οποίους είχαν συγχρονίσει στις συχνότητες της Αστυνομίας.

Στο κάθε σημείο στο οποίο επρόκειτο να «χτυπήσουν» συνήθιζαν να μισθώνουν χώρους στάθμευσης, που χρησιμοποιούνταν ως «καβάτζες» είτε ως «ορμητήριο» της εγκληματικής τους ομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Νεκρή σε παραλία της Θεσσαλονίκης βρέθηκε η θεία της Μαριέττας Χρουσαλά!

Οι πέντε από τους συλληφθέντες ήταν σεσειμασμένοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη απλών και διακεκριμένων κλοπών, ληστειών, όπως επίσης και για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ οι δύο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν εκτίσει και ποινές στη φυλακή. Ορισμένοι από αυτούς φαίνεται πως είχαν διαρρήξει κατάστημα στην Αθήνα και είχαν πραγματοποιήσει δύο κλοπές οχημάτων και κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, τα οποία δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις ληστειών για να ακινητοποιούν τα θύματά τους. Μάλιστα, σε μία ενέδρα στο δρόμο είχαν κλέψει από έναν ιδιώτη το ποσό των 6.000 ευρώ.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share