Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτοί είναι οι οκτώ υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου!

8 Φεβρουαρίου 2018 17:40
Αυτοί είναι οι οκτώ υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου!

Επτά από τους οκτώ υποψήφιους προτάθηκαν από πολιτικά κόμματα ενώ ο Πούτιν συμμετέχει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας ολοκλήρωσε την διαδικασία καταγραφής των υποψηφίων για την ρωσική προεδρία. Έτσι στα ψηφοδέλτια τα οποία θα πάρουν στα χέρια τους οι ψηφοφόροι στις 18 Μαρτίου, θα υπάρχουν τα ονόματα 8 υποψηφίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεοπτική "βόμβα": Το "Rodeo" δεν θα τελειώσει αλλά θα αλλάξει κανάλι! Που θα μετακομίσει; (video)
Επτά από τους οκτώ υποψήφιους προτάθηκαν από πολιτικά κόμματα ενώ ο νυν Ρώσος πρόεδρος συμμετέχει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Οι έξι από τους οκτώ υποψήφιους για την ρωσική προεδρία, που μπόρεσαν να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις απαιτούμενες υπογραφές, είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος Βλαντίμιρ Πούτιν, και οι υποψήφιοι των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων Ξένια Σαμπτσάκ («Πρωτοβουλία Πολιτών»), Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, («Γιάμπλακο») Μπορίς Τιτόφ, («Κόμμα Ανόδου»), Σεργκέι Μπαμπούριν («Ρωσική παλλαϊκή συμμαχία») και Μαξίμ Σουραϊκίν, («Κομμουνιστές της Ρωσίας»).

Όλοι τους –και αυτό είναι πρωτοφανές γεγονός στην ρωσική εκλογική πρακτική– πέρασαν με επιτυχία τον έλεγχο των υπογραφών (καθώς σε κανέναν από τους υποψηφίους δεν ακυρώθηκε ποσοστό μεγαλύτερου του 5% των υπογραφών που συγκέντρωσαν, όπως προβλέπει η διαδικασία) και πήραν το χρίσμα για την προεδρία.

Οι υποψηφιότητες των δύο από τους οκτώ υποψηφίους για την προεδρία, του ηγέτη του Φιλελευθέρου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βαλντίμιρ Ζιρινόφσκι, και του υποψήφιου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Πάβελ Γκρουντίνιν, ως υποψήφιων κοινοβουλευτικών κόμματων, εγκρίθηκαν χωρίς να απαιτηθεί από τους ίδιους να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές.

Οι εκπρόσωποι των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων έπρεπε να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 100 χιλιάδες υπογραφές για να θέσουν υποψηφιότητα, ενώ οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι έπρεπε να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 300 χιλιάδες υπογραφές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Νέα αλλαγή ώρας στο ριάλιτι του ΣΚΑΙ! Έξαλλος ο Ατσούν αποφάσισε να...

Στο ψηφοδέλτιο, δίπλα στο όνομα κάθε υποψηφίου, παραθέτονται τα βιογραφικά του στοιχεία, έτος γέννησης, τόπος διαμονής, τόπος εργασίας και θέση, μέλος κόμματος, το κόμμα που τον προτείνει για υποψήφιο ή αν είναι ανεξάρτητος υποψήφιος.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share