Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα διαδικτυακή απειλή «χτυπά την πόρτα» των εφήβων! Xαρακιές και αυτοτραυματισμοί (video)

7 Φεβρουαρίου 2018 08:52
Νέα διαδικτυακή απειλή «χτυπά την πόρτα» των εφήβων! Xαρακιές και αυτοτραυματισμοί (video)

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου σήμερα και το ενδιαφέρον των ειδικών στρέφεται στη νέα σοκαριστική διαδικτυακή μόδα των εφήβων, τους αυτοτραυματισμούς! Φαίνεται πως οι νέοι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, για ένα like.

Χαράκωμα και αυτοτραυματισμοί. Η νέα μόδα των εφήβων στο διαδίκτυο σοκάρει. Ξύστρες, ξυραφάκια, διαβήτες και στυλό, γίνονται όπλα στα χέρια των μαθητών… όλα για ένα like!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη - σοκ: Τι βρέθηκε στο αυτοκίνητο της Μαρίας Ιατρού 10 μήνες μετά τον θάνατό της που ανατρέπει όλα τα δεδομένα! (video)

«Οι αυτοτραυματισμοί είναι μια διαδικασία πάρα πολύ επικίνδυνη, είναι μια διαδικασία αυτοκτονικά ισοδύναμη.. ένα παιδί προκαλεί πόνο στον εαυτό του με τους πιο ευφάνταστους τρόπους.. προσπαθεί με τον σωματικό πόνο να νικήσει τον συναισθηματικό πόνο. Υπάρχουν πολλά site που δίνουν οδηγίες και προτρέπουν», εξηγεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος από το Χαμόγελο του παιδιού.

«Τα χαρακώματα υπήρχαν πάντα αλλά τώρα έγιναν μόδα… και πρέπει να θωρακίσουμε τα παιδιά μας με γνώση», επισημαίνει ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος CSI.

Εκατοντάδες κλήσεις στις γραμμές βοήθειας

Από την ηλικία των 12 τα παιδιά διαθέτουν πλέον προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι γραμμές βοηθείας δέχονται καθημερινά εκατοντάδες κλήσεις και καταγράφουν περιστατικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Τι είδαμε χτες; Το καρφί του Αγόρου στον Κρητικό, η αδιανόητη γκάφα της Σπυροπούλου που εξόργισε την Δαλάκα και ο τραυματισμός παίκτη! Ποια ομάδα κέρδισε; (video)

Εθισμού 35%

Cyber bullying 20%

Παραβίαση της ιδιωτικότητας 13%

Σεξουαλικού εκφοβισμού 5%

Οι απειλές του διαδικτύου χτυπούν την πόρτα των εφήβων

Αν κάποιος έχει ένα ιδιωτικό προφίλ και κάνει αποδοχή τον καθένα, τότε δεν είναι ασφαλές, γιατί τον άλλον δεν τον ξέρεις.

Ότι μπαίνει στο διαδίκτυο δεν βγαίνει ποτέ…

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share