Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κι όμως: Υπάρχει και δεύτερος Phylax στην Ελλάδα! Σε ποια περιοχή βρίσκεται; (photos)

19 Ιανουαρίου 2018 14:48
Κι όμως: Υπάρχει και δεύτερος Phylax στην Ελλάδα! Σε ποια περιοχή βρίσκεται; (photos)

Και όμως υπάρχει και δεύτερος κόκκινος άγγελος, ίδιος με αυτόν που προκάλεσε τα απίστευτα γεγονότα στο Παλαιό Φάληρο.

Εκτός από αυτόν του Παλαιού Φαλήρου, που άγνωστοι τον γκρέμισαν τα ξημερώματα της Πέμπτης, υπάρχει και άλλος, ο οποίος μάλιστα ήταν όλο το καλοκαίρι στη Μύκονο.

Εκείνος, όμως, είχε καλύτερο τέλος, αφού κατέβηκε από τη θέση μόλις ολοκληρώθηκε η έκθεση της γκαλερί που τον φιλοξενούσε.

Ο γλύπτης Κωστής Γεωργίου μίλησε στο iefimerida.gr για τον δεύτερο Phylax και σχολίασε πως στο Νησί των Ανέμων το άγαλμα αγκαλιάστηκε από ντόπιους και τουρίστες και σε όσους δεν άρεσε απλώς το αγνόησαν και σε καμία περίπτωση δεν προχώρησαν σε βανδαλισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2 - πρεμιέρα: Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΚΑΙ! Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο;

«Το καλοκαίρι ήταν στη Μύκονο, Μάλιστα άρεσε σε πολύ κόσμο. Σταματούσαν και φωτογράφιζαν το άγαλμα, είτε φωτογραφίζονταν μαζί του. Ετσί είναι. Σε μία ανοιχτή κοινωνία, σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, δε, αναφερόμενος στο περιστατικό της Πέμπτης: «Οταν είναι εσωστρεφής η κοινωνία, τότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και καχύποπτοι με τέτοια γεγονότα. Υπάρχει μία κατηγορία ανθρώπων, μειοψηφική μεν, που λειτουργεί έτσι. Είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να τρομάζει τη δημοκρατία. Οταν ανοίγεις το κουτί της Πανδώρας δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβει και τι θα βγει από μέσα».

Τα δύο αγάλματα είναι παρόμοια, απλώς ο Phylax της Μυκόνου έχει πιο μικρά φτερά και ήταν στο νησί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Τι θα γίνει με το σπασμένο άγαλμα

Αναφερόμενος στο κατεστραμμένο άγαλμα του Παλαιού Φαλήρου, ο κ. Γεωργίου είπε πως το γλυπτό έχει υποστεί αρκετές ζημιές. «Μπορεί να επισκευαστεί, ωστόσο δεν ξέρω αν θα βρεθεί χορηγός ώστε να αποκατασταθεί το έργο και να ξαναμπεί στη θέση του στο Παλαιό Φάληρο, γιατί αυτό είναι και το θέμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στο Μεσολόγγι: Πήρε θέση η Αστυνομία για τον θάνατο της 44χρονης! "Ο γιατρός και εραστής του θύματος δεν είναι..."

Ο κόκκινος άγγελος της Μυκόνου! Δείτε φωτογραφίες!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share