Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτο: Νέο θερμό επεισόδιο στα Ίμια!

12 Ιανουαρίου 2018 17:05
Έκτακτο: Νέο θερμό επεισόδιο στα Ίμια!

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, με τηλεγράφημά του, αναφέρει ότι το τουρκικό λιμενικό έδιωξε σήμερα το πρωί την ελληνική ακτοφυλακή, την ώρα που παρενοχλούσε Τούρκους ψαράδες στην περιοχή γύρω από τα Ίμια.

Η ένταση ξεκίνησε στις 11:45 το πρωί και διήρκεσε 50 λεπτά. Τα σκάφη της ακτοφυλακής των δύο χωρών ήρθαν πολλές φορές πλώρη με πλώρη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο ξέσπασμα και ουρλιαχτά από τον Βερύκιο για τον Acun: "Έκλεψε 10 εκατομμύρια!" Σοκαρισμένη η Τσιμτσιλή (Βίντεο)


Το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής ξεκίνησε από τη Λέρο και όταν έφτασε γύρω από τις βραχονησίδες, πλησίασε Τούρκους ψαράδες σε απόσταση 20 μέτρων και άρχισε να τους παρενοχλεί. Τα τουρκικά ψαροκάικα, προκειμένου να μη συγκρουστούν με το ελληνικό σκάφος, αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία.

ΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βίντεο - ντοκουμέντο από την τραγωδία στο Μεσολόγγι: Η τελευταία διαδρομή της 44χρονης Ειρήνης!



Βλέποντας τις κινήσεις αυτές, το τουρκικό λιμενικό επενέβη και ανέκοψε, όπως αναφέρεται, την πορεία του ελληνικού προς τις βραχονησίδες Ίμια. Το ελληνικό σκάφος, στις 12.40, βγήκε τελικά από τα τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως χαρακτηρίζει τα ύδατα γύρω από τα Ίμια, και επέστρεψε στη Λέρο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share