Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έρχεται δωρεάν Wi – Fi σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ

8 Ιανουαρίου 2018 18:17
Έρχεται δωρεάν Wi – Fi σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ

Σε 2.030 οχήματα του ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλεϊ και τράμ), αναμένεται να εγκατασταθεί Wi-Fi, προκειμένου το επιβατικό κοινό να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τις μετακινήσεις του. Τη δράση ανέλαβαν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελικά πόσο χρονών είναι η Ευρυδίκη Βαλαβάνη; Το ψέμα για την ηλικία της και το ντοκουμέντο του ΣΚΑΙ που την "καίει"!

Η εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, συνολικού κόστους 900 χιλ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 -2020».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το είχατε παρατηρήσει ότι σ' όλες τις ταινίες της Τζένιφερ Άνιστον φαίνονται οι ρώγες της με κάθε λεπτομέρεια! Μάθε τώρα το γιατί

Στόχος της Δράσης είναι η προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιώνκαι η αναβάθμιση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ για το 2015, η επιβατική κίνηση σε λεωφορεία και τρόλει έφτασε στις 352.116.000 μετακινήσεις και ο μέσος όρος παραμονή στο όχημα ήταν 20 λεπτά. Αντίστοιχα για το τράμ η επιβατική κίνηση ανήλθε για την ίδια περίοδο στις 14.482.000 μετακινήσεις.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share