Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σοκάρουν οι καταθέσεις για τον ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: Τον έπνιξαν με τη μονωτική ταινία!

18 Δεκεμβρίου 2017 19:16
Σοκάρουν οι καταθέσεις για τον ενεχυροδανειστή στη Δάφνη: Τον έπνιξαν με τη μονωτική ταινία!

Άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη - Κεντρικό πρόσωπο είναι η 27χρονη κατηγορουμένη η οποία φέρεται να ...ψάρεψε το θύμα μέσω Facebook
Άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη, η οποία είχε λάβει χώρα πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Η συγκεκριμένη υπόθεση, που έχει χαρακτηριστεί ως «δολοφονία μέσω Facebook», είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο όταν τον Απρίλιο του 2014, οι γονείς και η αδελφή του νεαρού άνδρα τον είχαν βρει ημίγυμνο, φιμωμένο και δεμένο με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του μέσα στο σπίτι τους στη Δάφνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από την βάφτιση στο... νοσοκομείο: Σοκάρει η ανάρτηση του κουμπάρου του Βασίλη Μπεσκένη για τον θάνατό του!
Κεντρικό πρόσωπο στη δίκη είναι η 27χρονη, σήμερα, κατηγορουμένη Αλεξάνδρα Σταματάκη, η οποία φέρεται να ...ψάρεψε το θύμα μέσω Facebook, καταφέρνοντας να έρθει στη συνέχεια σε επαφή μαζί του με το πρόσχημα ότι ήθελα να τον γνωρίσει και να έχουν ερωτική συνεύρεση. Μαζί της, το εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου «μοιράζονται» τρεις ακόμη κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα οι: Γεώργιος Μάρκου, Δημήτριος Θεοδώρου και Κων. Αραπάκης.

Σε πρώτο βαθμό η νεαρή κατηγορουμένη κρίθηκε ένοχη και το δικαστήριο της επέβαλλε κάθειρξη 22 ετών. Οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί της καταδικάστηκαν σε ισόβια και 12 χρόνια κάθειρξη ο καθένας. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η 27χρονη φέρεται να αντάλλασε ερωτικά μηνύματα με το θύματα μέσω του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, λειτουργώντας ως δόλωμα και βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τους συγκατηγορουμένους της να δολοφονήσουν τον 30χρονο άνδρα και να αφαιρέσουν από το διαμέρισμά του 139.000 ευρώ αλλά και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.
Σήμερα, πρώτη ημέρα της δίκης στο δικαστήριο κατέθεσε ο πατέρας του θύματος, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε στα όσα αντίκρισε όταν άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του και βρήκε το γιο του στο πάτωμα δεμένο «σφιχτά» με μονωτική ταινία στο λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματος του. «Μπαίνω στο σπίτι και τον βλέπω κάτω, δεμένο με ταινία στο λαιμό, στα πόδια, τα χέρια και στο στόμα...Ήταν ζεστός ...Προσπαθούσα να κόψω την ταινία γύρω από το λαιμό του με ένα μαχαίρι αλλά ήταν τόσες φορές περασμένη που δεν τα κατάφερα. Φωνάξαμε ασθενοφόρο αλλά δεν τον πήραν στο νοσοκομείο. Ήταν νεκρός...Μου είπαν ότι τον είχαν σαπίσει στο ξύλο. Ήταν παραμορφωμένος...Το σπίτι ήταν αναστατωμένο πήραν όλα τα χρήματα και τα χρυσαφικά που είχα...> κατέθεσε ο πατέρας του θύματος, σημειώνοντας πως ο γιος του είχε συναντηθεί μια φορά σε καφετέρια στη Δάφνη με την 27χρονη και στη συνέχεια εκείνη του ζητούσε να βρεθούν και στο σπίτι του για να βρεθούν ερωτικά.

«Ήταν ένας άγγελος»

Όπως ανέφερε ο πατέρας του 30χρονου, το έγκλημα έλαβε χώρα παραμονές του γάμου της κόρης του και οι κατηγορούμενοι είχαν βάλει στα χέρια τους κάλτσες για να μην αφήσουν αποτυπώματα ενώ η 27χρονη είχε χρησιμοποιήσει τη ζακέτα της, την οποία μάλιστα την ξέχασε στο σπίτι της Δάφνης. «Μπορούσε να τον πάρει η Σταματάκη και να πάνε έξω και να μπουν οι άλλοι στο σπίτι, όχι να μου σκοτώσουν το παιδί μου», είπε ο μάρτυρας έντονα φορτισμένος. Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου της έδρας εξήγησε πως οι κατηγορούμενοι εξασφάλισαν πρόσβαση στο σπίτι του. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, η Σταματάκη επισκέφθηκε το γιο του πρώτη και με το πρόσχημα ότι ξέχασε κάτι βγήκε από το σπίτι αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή με αποτέλεσμα οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι να εισβάλλουν στο διαμέρισμα. «Όλο αυτό με τη Σταματάκη κράτησε για περισσότερο από ένα μήνα. Το παιδί μου ήταν πολύ αναστατωμένο> είπε ο τραγικός πατέρας, με τη μητέρα του θύματος που κάθονταν στα πίσω καθίσματα να μη μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα της αλλά και την οργή της. «Κτήνη» αποκάλεσε τους κατηγορουμένους που βρίσκονταν απέναντί της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κύμα οργής στα social media για την γυναίκα που χάρηκε με τον θάνατο του Βασίλη Μπεσκένη! Η προκλητική ανάρτησή της!

Στη συνέχεια, η μητέρα του θύματος ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε ο γιος της με την αδελφή του σχετικά με τη σχέση του με τη Σταματάκη. «Τον έβλεπα ανήσυχο, έτρεχε να μιλήσει κρυφά στο τηλέφωνο. Στη κόρη μου είπε πως η κατηγορουμένη τον αγαπάει και πως ήθελε να κάνει δεσμό μαζί του. ...Ήταν ένας άγγελος, ένα εργατικό παιδί που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι», είπε η μητέρα του θύματος για να συνεχίσει: «Εκείνη την καταραμένη ημέρα, όταν μπήκαμε στο σπίτι και είδα το παιδί μου στο πάτωμα μας έχει στοιχειώσει. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και για μας είναι σαν μη πέρασε μια ημέρα. Είχαν αγοράσει ταινίες. Του είχαν δέσει χέρια, πόδια και το λαιμό σφιχτά πολλές φορές. Είχε χιαστί ταινία στο στόμα. Άρχιζα να φωνάζω, έβγαλα την ταινία από το στόμα και πίστευα ότι θα αναπνεύσει. Καλέσαμε ασθενοφόρο αλλά δυστυχώς το παιδί μου είχε καταλήξει..».

Η μητέρα του άτυχου Γιώργου Κοτσιλίδη, ανέφερε ακόμη στο δικαστήριο πως οι κατηγορούμενοι πρώτα δολοφόνησαν τον γιο της και έπειτα έκαναν την ληστεία. «Την ταινία του την σφίξανε στο λαιμό για να πεθάνει...Η γυναίκα αυτή πίεζε πάρα πολύ το γιο μου για να έρθει σπίτι μας...» είπε στην κατάθεσή του.

Η αδελφή του θύματος περιέγραψε στο δικαστήριο πως είχε παρακολουθήσει τον αδελφό της όταν εκείνος θα έβγαινε για πρώτη φορά ραντεβού με τη Σταματάκη σε καφετέρια στη περιοχή της Δάφνης. «Ήμασταν πολύ δεμένοι, λέγαμε τα πάντα. Το έκανα για να τον προστατεύσω. Τον έβλεπα συνεχώς αναστατωμένο» είπε η νεαρή γυναίκα και με δάκρυα στα μάτια ανέφερε πως ο αδελφός της ήταν ευκολόπιστος και εσωστρεφής σαν χαρακτήρας. Όπως είπε, όταν ο αδελφός της επέστρεψε στο σπίτι από το ραντεβού, τον ρώτησε για τη σχέση του με την κατηγορουμένη και εκείνος της απάντησε πως η 27χρονη τον αγαπάει. «Του είπα ότι δεν την ήξερε και πως την είχε δει μόνο μια φορά», ανέφερε η μάρτυρας για να επισημάνει πως η Σταματάκη πλησίασε τον αδελφό της για να υλοποιήσει μαζί με τους άλλους κατηγορουμένους το σχέδιο της δολοφονίας του και της ληστείας.

«Το μοιραίο τηλεφώνημα»

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν όμως η κατάθεση που έδωσε σήμερα στο δικαστήριο μια νεαρή γυναίκα, στην οποία η Σταματάκη είχε τηλεφωνήσει αμέσως μετά το έγκλημα. Η γυναίκα αυτή, που διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την κατηγορουμένη, μετά το τηλεφώνημα της 27χρονης κατηγορουμένης πήγε στην ασφάλεια και κατήγγειλε όσα εκείνη της εκμυστηρεύτηκε. Μάλιστα, η ίδια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ληστεία που είχε σημειωθεί στο σπίτι της να είχε γίνει από τη Σταματάκη και τον τότε ερωτικό της σύντροφο και σήμερα συγκατηγορούμενό της Γ. Μάρκου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ελλάδα έχεις ταλέντο": Πάγωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης στον αέρα του σόου! Το οικογενειακό μυστικό που αποκαλύφθηκε και δεν γνώριζε κανείς μέχρι σήμερα!

Ανέφερε η μάρτυρας στη κατάθεσή της: «Γνώριζα τη Σταματάκη από το σχολείο...Μου είχε πει ότι είχε ερωτικό δεσμό με τον Μάρκου, ότι μπαίνανε σε σπίτια και κλέβανε γιατί χρειάζονταν χρήματα. Εγώ σταμάτησα να κάνω παρέα μαζί της και το διάστημα αυτό κάποιοι μπήκαν στο σπίτι μου και το διέρρηξαν....Μετά από αυτό κάποια στιγμή η Σταματάκη με πήρε τηλέφωνο και μου είπε κλαίγοντας και μου είπε ότι έχει μπλέξει πολύ άσχημα και δεν ξέρει τι να κάνει. Μου είπε ότι κάνανε μια δουλειά με το Γιώργο και πως η ίδια και άλλοι τέσσερις μπήκαν σε ένα σπίτι και ότι κατά λάθος σκοτώσανε ένα άτομο. Θυμάμαι ότι μου είχε αναφέρει: «Έγινε μαλακία» και ότι το παιδί πέθανε και πως παίζει στις ειδήσεις...Μου είπε πως τον άνθρωπο αυτόν τον είχε γνωρίσει μέσω Facebook...To ίδιο βράδυ πήγα και έδωσα κατάθεση στην ασφάλεια...Συνέχισα να μιλάω μαζί της και μου ανέφερε ότι θα έφευγε εξωτερικό. Ήταν πανικόβλητη. Φοβόταν ότι θα την έπιαναν. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι είχαν πάρει από το σπίτι χρυσαφικά και χρήματα και ότι έκαναν πολύ ώρα να δέσουν το θύμα, γιατί ήταν ψηλός και εύσωμος. Ήταν ψύχραιμη. Θυμάμαι ότι μου είπε ότι πρόσεχαν που ακουμπούσαν για να μην αφήσουν αποτυπώματα και ότι ξέχασε τη ζακέτα της στο σπίτι και πως αυτό ήταν μεγάλη βλακεία...Μου είχε ακόμη πει ότι εκείνη άφησε ανοιχτή την πόρτα του διαμερίσματος και πως έτσι μπήκαν οι άλλοι και τον φίμωσαν. Την ρώτησα γιατί το έκανες αυτό; Γιατί δεν τον πήρες έξω από το σπίτι αλλά δεν μου απάντησε...>.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share