Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μονοπάτι του «θανάτου» στον Όλυμπο! - Ποιες είναι οι παγίδες που κρύβονται για τους ορειβάτες

12 Δεκεμβρίου 2017 18:23
Αυτό είναι το μονοπάτι του «θανάτου» στον Όλυμπο! - Ποιες είναι οι παγίδες που κρύβονται για τους ορειβάτες

Δύο ορειβάτες έχασαν την ζωή τους μέσα σε 72 ώρες στον Όλυμπο μετά την πτώση που είχαν κατά μήκος του μονοπατιού Ε4 και συγκεκριμένα στη διαδρομή από τα Πριονιά προς το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός.

Τα Πριόνια βρίσκονται σε υψόμετρο 1100 μέτρων ενώ το καταφύγιο στα 2100 μέτρα και αποτελεί το πιο πολυσύχναστο ορειβατικό μονοπάτι του Ολύμπου. Οι πτώσεις όλων των ορειβατών σημειώθηκαν κατά μήκος και πλησίον του μονοπατιού και στοίχισε την ζωή σε δύο ατόμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη «φωτιά» για πασίγνωστο Έλληνα ηθοποιό στο κύκλωμα κοκαΐνης! Η καταγγελία 29χρονης για το φρικιαστικό βράδυ που πέρασε μαζί του!

Όπως αναφέρει στο enikos.gr ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κατερίνης αντιπύραρχος Βαγγέλης Φαράλας στη συγκεκριμένη περιοχή το φως του ήλιου δεν πέφτει αρκετά με αποτέλεσμα πολλά σημεία να έχουν πάγο λόγω και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Έτσι ακόμη και οι πιο έμπειροι ορειβάτες χάνουν την ισορροπία τους και πέφτουν στο γκρεμό.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ο 55χρονος ορειβάτης έχασε την ζωή του στη θέση Λούκι Καλόγερου ενώ ο 26χρονος βρέθηκε νεκρός περίπου 350 μέτρα μακριά από το καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: "Έρχονται λευκά Χριστούγεννα σε..." (video)

Πηγή: enikos.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share