Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Δυτική Ευρώπη: Χαμός στα αεροδρόμια (Photos+video)

12 Δεκεμβρίου 2017 08:03
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Δυτική Ευρώπη: Χαμός στα αεροδρόμια (Photos+video)

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, προβλήματα στις μετακινήσεις και κλείσιμο πολλών σχολείων είναι τα αποτελέσματα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ στον Όλυμπο: Εντοπίστηκε και άλλος νεκρός ορειβάτης - Σώος ο συνοδοιπόρος του!

Στην Ολλανδία περισσότερες από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Άμστερνταμ - Σίπχολ, ενώ στο αεροδρόμιο του Αϊντχόφεν, το δεύτερο μεγαλύτερο της Ολλανδίας, ο διάδρομος προσγείωσης έκλεισε και πολλές πτήσεις κατευθύνθηκαν σε άλλες πόλεις. «Εξαιτίας των μετεωρολογικών συνθηκών, ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης έκλεισε. Πολλές εισερχόμενες πτήσεις στάλθηκαν (προς άλλα αεροδρόμια), πτήσεις που επρόκειτο να απογειωθούν καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν» έγινε γνωστό από το αεροδρόμιο, στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Καθαρίζουμε τα αεροσκάφη από τον πάγο προκειμένου να εκτελούν με ασφάλεια τα δρομολόγιά τους και έχουμε αναπτύξει ειδικές μονάδες που προσπαθούν να διατηρήσουν καθαρούς τους διαδρόμους προσγείωσης- απογείωσης, απομακρύνοντας το χιόνι, αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν» δεδομένων των συνθηκών, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πολ Βέμπερ, ο εκπρόσωπος τύπου του αεροδρομίου. «Οι επιβάτες πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς, παρακολουθείτε τις αναρτήσεις στον ιστότοπό μας και κοιτάξτε πώς μπορείτε να έρθετε ως εδώ δεδομένου ότι υπάρχουν προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων» συνέχισε ο ίδιος, προειδοποιώντας ότι καθυστερήσεις αναμένονται και την Τρίτη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας (KNMI) έθεσε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, ιδίως στο κεντρικό και νότιο τμήμα. Το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 15 εκατοστά στην περιοχή μεταξύ της Ζηλανδίας (νοτιοδυτικά) και του Οφεράισελ (βορειοανατολικά), κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Προβλήματα υπήρξαν και στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπου δρομολόγια ακυρώθηκαν και σημειώθηκαν καθυστερήσεις ιδίως στην εταιρεία λεωφορείων Arriva.

Την ίδια ώρα, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί στις Βρυξέλλες μεταξύ του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ακυρώθηκε.



Λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων, η εταιρεία εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Brussels Airport σύστησε, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, στους ταξιδιώτες να μην μεταβαίνουν εκεί μέχρι νεωτέρας. Επίσης, ζήτησε από τους ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες σημειώνοντας: «Μην έρθετε στο αεροδρόμιο αν έχει ακυρωθεί η πτήση σας».

Τη Δευτέρα, η Brussels Airport είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποιεί επιχειρήσεις εκχιονισμού και απόψυξης οι οποίες είναι δυνατό να προκαλέσουν καθυστερήσεις στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο.

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν επίσης μποτιλιαρίσματα εκατοντάδων χιλιομέτρων στο οδικό δίκτυο περιμετρικά των Βρυξελλών και της Φλάνδρας, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία περίπου 120.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις περιφέρειες του Λίγηρα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Enedis.

Παράλληλα, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού στο πορτοκαλί επίπεδο για τριάντα δύο διαμερίσματα της Γαλλίας μεταξύ των οποίων οι περιφέρειες του Λίγηρα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, των ισχυρών βροχοπτώσεων και των κινδύνων πρόκλησης χιονοστιβάδων.



Εκατοντάδες σχολεία παρέμειναν κλειστά στη Βρετανία λόγω του χιονιού και του παγετού, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία ανέβασε στο κίτρινο το επίπεδο του συναγερμού για την Ουαλία και την κεντρική Αγγλία.

Λόγω του χιονιού και του παγετού, στο Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όλα τα δημοτικά σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ δεν λειτούργησαν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.



Δεκάδες σχολεία παρέμειναν επίσης κλειστά σε άλλες κομητείες της κεντρικής Αγγλίας και της Ουαλίας.

Ωστόσο ο αντίκτυπος θα είναι «λιγότερο μεγάλος και λιγότερο σημαντικός απ' ό,τι ήταν την Κυριακή με εξαίρεση ορισμένες περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας», που έχουν τεθεί σε πορτοκαλί συναγερμό.

Η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Western Power Distribution, που λειτουργεί στην κεντρική και την νοτιοδυτική Αγγλία, όπως και την Ουαλία, υπολογίζει σε περίπου 7.000 τα νοικοκυριά στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση τη Δευτέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου;




«Αποκαταστήσαμε την παροχή σε περισσότερους από 99.500 πελάτες κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου», διευκρίνιζε η εταιρεία στον ιστότοπό της.

Εξάλλου προβλήματα υπήρξαν και όσον αφορά ορισμένες πτήσεις, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές των αεροδρομίων του Λονδίνου, Λούτον και Χίθροου, οι οποίες συνέστησαν στους ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τις αεροπορικές τους εταιρείες.



Επίσης στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες είτε παρουσιάστηκαν προβλήματα είτε διακόπηκε η κυκλοφορία ορισμένων συρμών, σύμφωνα με ανακοίνωση της National Rail.

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share