Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ο Κιμ έκανε... «αναρρίχηση» στο ψηλότερο βουνό της Βόρειας Κορέας (Photos)

11 Δεκεμβρίου 2017 14:39
Ο Κιμ έκανε... «αναρρίχηση» στο ψηλότερο βουνό της Βόρειας Κορέας (Photos)

Χωρίς να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και φορώντας μαύρα δερμάτινα παπούτσια ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας «κατόρθωσε» να φθάσει στην κορυφή του όρους Παεκτού σε ύψος 2.744 μέτρα

Αν και το τελευταίο διάστημα οι πυρηνικές του δοκιμές έχουν γίνει μόνιμος «πονοκέφαλος» για τις ΗΠΑ αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη, ο ίδιος βρίσκει χρόνο να ενισχύσει τη εικόνα του στο εσωτερικό της χώρας του μέσω της προπαγάνδας. Έτσι, ο Κιμ Γιονγκ Ουν το Σάββατο παρέα με ανώτατους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας «κατόρθωσε», χωρίς να φέρει τον απαραίτητο ειδικό εξοπλισμό και μάλιστα, φορώντας τα μαύρα δερμάτινα παπούτσια του, να ανεβεί σε ύψος 2.744 μέτρων στην κορυφή του υψηλότερου βουνού της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό! Με ποιον πασίγνωστο Έλληνα τραγουδιστή έχει σχέση η Ευαγγελία Αραβανή! Δεν πάει το μυαλό σας…

Πρόκειται για το όρος Παεκτού, που είναι ενεργό ηφαίστειο και βρίσκεται στα σύνορα της Βόρειας Κορέας με την Κίνα. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της απομονωμένης χώρας, Korean Central News Agency (KCNA), έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες από την «αναρρίχηση» του «ελέω θεού» ηγέτη της Βόρειας Κορέας στο όρος Παεκτού, το οποίο θεωρείται ιερό και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του καθεστώτος, εκεί γεννήθηκε ο ιδρυτής της χώρας και παππούς του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Ιλ Σουνγκ.



Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun, ο Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε για την επίσκεψή του στο χιονισμένο Παεκτού πως «έχει αναρριχηθεί συχνά στο όρος Παεκτού αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το έκανε στο μέσον του χειμώνα με τόσο καλό καιρό, κάτι που συμβαίνει σπάνια ακόμα και την άνοιξη».



Όπως αναφέρει το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή να κατασκευαστεί ένα μνημείο στην κορυφή του ιερού όρους, ισάξιο με την λαμπρότητά του και ζήτησε, επίσης, την άμεση κατασκευή ξενοδοχείου με όλες τις ανέσεις κοντά στο βουνό για τους επισκέπτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Η Ειρήνη είναι αθώα!" - Είδηση βόμβα από το Χονγκ Κονγ για το 19χρονο μοντέλο!

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share