Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια μέρα στη ζωή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ; Ποιο το καθημερινό πρόγραμμα του Mr Facebook (Photos)

11 Δεκεμβρίου 2017 12:45
Μια μέρα στη ζωή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ; Ποιο το καθημερινό πρόγραμμα του Mr Facebook (Photos)

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει πολλά στο μυαλό του. Ο 33χρονος είναι ο ιδρυτής του Facebook, του κολοσσού των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, που κατετάγη στην κορυφαίο σημείο της ετήσιας κατάταξης για το πιο επιθυμητό μέρος εργασίας του κόσμου.

Παρόλο που ο CEO της τεχνολογίας αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της ημέρας του στην εταιρεία, ο Ζούκερμπεργκ εξακολουθεί να βρίσκει χρόνο να γυμνάζεται, να ταξιδεύει και να περνά χρόνο με την οικογένειά του. Παραμένει παραγωγικός και ισορροπημένος εξαλείφοντας τις μη ουσιώδεις επιλογές από τη ζωή του και θέτοντας φιλόδοξους στόχους για τον εαυτό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mango: Ένα τζιν που θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο αδύνατη και δεν κοστίζει ούτε 20 ευρώ! (Photo)


Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια συνηθισμένη ημέρα του Ζούκερμπεργκ:

Αφού ξυπνά στις 8 το πρωί, ο ιδρυτής του Facebook, ελέγχει αμέσως το Facebook, το Facebook Messenger και το WhatsApp στο τηλέφωνό του. Αμέσως μετά, έρχεται η ώρα για γυμναστική. Ο 33χρονος αθλείται περίπου 3 φορές την εβδομάδα. Μάλιστα, κάποιες φορές παίρνει μαζί του και το Beast (κτήνος) του. Ο τεχνολογικός διευθυντής λέει ότι το να τρέχει με το κατοικίδιό του έχει το «πρόσθετο πλεονέκτημα να είναι ξεκαρδιστικό» επειδή είναι «σαν να βλέπεις μια σφουγγαρίστρα να τρέχει». (Το Κτήνος είναι ένα ουγγρικό τσοπανόσκυλο με εντυπωσιακό τρίχωμα).

Μόλις τελειώσει την γυμναστική του, ο Ζούκερμπεργκ δεν είναι και τόσο επιλεκτικό με το τι θα φάει για πρωινό. Συνήθως, εξαρτάται από την όρεξή του κι αυτό γιατί δεν του αρέσει να χάνει χρόνο σε μικρές αποφάσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο φοράει τα ίδια ρούχα σχεδόν καθημερινά. Αυτά αποτελούνται από τζιν, αθλητικά παπούτσια και ένα γκρι t-shirt. Ερωτηθείς για την ντουλάπα του το 2014, είπε στο ακροατήριο: «Θέλω να καθαρίσω τη ζωή μου και να την κάνω έτσι ώστε να χρειάζεται να παίρνω όσο το δυνατόν λιγότερες αποφάσεις και ουσιαστικά να επικεντρώνομαι στο πώς θα εξυπηρετήσω καλύτερα αυτή την κοινότητα».

Ο Ζούκερμπεργκ εργάζεται περίπου 50-60 ώρες την εβδομάδα στο Facebook, αλλά σκέφτεται συνεχώς την πλατφόρμα κοινωνικού δικτύου. «Περνώ τον περισσότερο χρόνο μου σκεπτόμενος πώς να ενώσω τον κόσμο και να εξυπηρετήσω καλύτερα την κοινότητά μας, αλλά ένα μεγάλο μέρος αυτού του χρόνο δεν είναι στο γραφείο ή σε επαγγελματικά ραντεβού» δήλωσε ο ίδιος στο CNN.

Όταν δεν δουλεύει, περνά λίγο χρόνο διευρύνοντας το μυαλό του. Μαθαίνει μανδαρινικά (κινεζική διάλεκτος) και προσπαθεί να διαβάσει όσο πιο πολλά βιβλία μπορεί. Μάλιστα, το 2015 προκάλεσε τον εαυτό του να διαβάζει ένα καινούριο βιβλίο κάθε δύο εβδομάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άση Μπήλιου: Αστρολογικές προβλέψεις της νέας εβδομάδας! Φουρτούνες για 4 ζώδια

Το ημερήσιο πρόγραμμά του τείνει φυσικά να ποικίλει ανάλογα με τα ταξίδια του, τα οποία είναι συχνά, ενώ έχει γνωρίσει όλα τα μεγάλα ονόματα, όπως τον Πάπα Φραγκίσκο, τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και διασημότητες όπως τον καλό του φίλο, Βιν Ντίζελ.

Πέρυσι είχε πραγματοποιήσει τόσα πολλά ταξίδια στις ΗΠΑ, προτρέποντας πολλούς να υποθέσουν ότι ενδιαφέρεται για μια μελλοντική σταδιοδρομία στην πολιτική.

Είτε πάντως, ταξιδεύει, είτε εργάζεται, ο Ζούκερμπεργκ περνά πολύ χρόνο με την σύζυγό του, ΔΡ. Πρισίλα Τσαν και την κόρη του Μαξ. Πήρε δίμηνη γονική άδεια από το Facebook μετά τη γέννησή της τον Δεκέμβριο του 2015 και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και τώρα, με τη γέννηση της δεύτερης κόρης του.

Τέλος, το ημερήσιο πρόγραμμα του κλείνει κάθε βράδυ με την παραδοσιακή εβραϊκή προσευχή, το « Mi Shebeirach».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share