Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καίγεται το Hollywood: Στις φλόγες βίλες διασήμων! Ποιοι πασίγνωστοι ηθοποιοί "κλαίνε" τις περιουσίες τους;

Μάχη με την πύρινη λαίλαπα

8 Δεκεμβρίου 2017 12:45
Καίγεται το Hollywood: Στις φλόγες βίλες διασήμων! Ποιοι πασίγνωστοι ηθοποιοί

Η πύρινη κόλαση που έχει περικυκλώσει το Λος Άντζελες απειλεί μερικά από τα πιο ακριβά σπίτια διασήμων στον κόσμο.

Τέσσερις φωτιές μαίνονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης, αναγκάζοντας χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να τις θέσουν υπό έλεγχο.

«Εκκενώνεται ο δρόμος, πρέπει να φύγετε», φωνάζει ένας αστυνομικός κρατώντας τηλεβόα, ενώ ελικόπτερα και πυροσβεστικά αεροσκάφη πετούν πάνω από την περιοχή όπου μαίνεται πυρκαγιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΑΝΤ1! Ο παίκτης που θα πάει σίγουρα στον τελικό

Η φωτιά στο Σκίρμπολ του Μπελ Αιρ βρίσκεται μία ανάσα από τον αυτοκινητόδρομο 405 και μία ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, στην οποία βρίσκονται και πολλά σπίτια διασημοτήτων. Ένας αμπελώνας που ανήκει στον μεγιστάνα του Τύπου, Ρούπερτ Μέρντοκ σχεδόν έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ οι κατοικίες άλλων δημοσίων προσώπων απειλούνται.

Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η βίλα των επτά δωματίων της Τζένιφερ Άνιστον, η οποία της έχει στοιχίσει 21 εκατομμύρια δολάρια. Βρίσκεται έξω από την περιοχή την οποία η πυροσβεστική υπηρεσία του L.A. έχει δώσει εντολή για εκκένωση, ωστόσο οι φλόγες μαίνονται ανεξέλεγκτες. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η βίλα της Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία την αγόρασε πέρυσι 28 εκατομμύρια δολάρια.

Στο Μπρέντγουντ, στην απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου, έχουν τα σπίτια τους οι αστέρες του κινηματογράφου, Χάρισον Φορντ και Γκουίνεθ Πάλτροου, καθώς και ο Άρντολντ Σβαρτσενέγκερ.

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όμως θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να φύγουν όποτε κριθεί αναγκαίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαγνήτισε τα βλέμματα όλων: Η εντυπωσιακή ξανθιά αμαζόνα της ΕΛ.ΑΣ. που έγινε σκιά του Ερντογάν! (Photo)

Τη φωτιά του Σκίρμπολ ενισχύουν από τους καυτούς, ξηρούς ανέμους, ενώ έχει καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις στο Μπελ Αιρ. Μετεωρολόγοι και πυροσβέστες έχουν προειδοποιήσει ότι οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν από σήμερα.

Ο αμπελώνας του Μέρντοκ έχει ήδη εκκενωθεί από την Τετάρτη, ενώ λίγο αργότερα ένα ελικόπτερο πραγματοποιούσε ρίψεις στο σημείο, προκειμένου να σβήσει τις φλόγες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άση Μπήλιου: Αναλυτικές προβλέψεις Σαββατοκύριακο! Έντονη ανησυχία για αυτά τα 4 ζώδια (video)

Η πυρκαγιά ανάγκασε το μουσείο του Κέντρου Getty να κλείσει τις πύλες του στην κορυφή του λόφου, προκειμένου να αποφευχθούν καταστροφές στην σπουδαία συλλογή σπάνιων έργων τέχνης που διαθέτει.

Η τελευταία φωτιά στο Μπελ-Αιρ το 1961 ήταν καταστροφική: 500 κατοικίες καταστράφηκαν, κάτι που οδήγησε σε μια αναθεώρηση του κώδικα αντιπυρικής προστασίας της πόλης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share