Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σάλος με απόφαση να θανατωθούν σκυλιά «ήρωες» που έσωσαν εκατοντάδες ζωές στη Βρετανία!

1 Δεκεμβρίου 2017 19:34
Σάλος με απόφαση να θανατωθούν σκυλιά «ήρωες» που έσωσαν εκατοντάδες ζωές στη Βρετανία!

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια αίτηση για τη σωτηρία των τριών σκυλιών που έχει συγκεντρώσει ήδη 19.000 υπογραφές

Δύο σκυλιά των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ένα λαγωνικό της βρετανικής αστυνομίας πρόκειται να θανατωθούν την επόμενη εβδομάδα, μια απόφαση που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από μέλη του στρατού που «υπηρέτησαν» με τα πιστά τετράποδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ με το 19χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη:Τι αποκαλύπτει ο μοναδικός άνθρωπος που ήρθε σε επικοινωνία μαζί της!
Ο Κέβιν και ο Νταζ είναι σκυλιά ειδικά εκπαιδευμένα στον εντοπισμό εκρηκτικών, τα οποία έσωσαν «εκατοντάδες ζωές» συνοδεύοντας τους Βρετανούς στρατιώτες στις επικίνδυνες αποστολές τους στο Αφγανιστάν.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ντράιβερ τον αστυνομικό σκύλο που προστάτευε με απαράμιλλη αφοσίωση τους «συναδέλφους» του στο σώμα, κατά τις εφόδους τους σε στέκια εμπόρων ναρκωτικών και σε άλλα επικίνδυνα μέρη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η απόφαση για τη θανάτωση των πιστών σκυλιών ελήφθη επειδή και τα τρία είχαν εκπαιδευθεί να επιτίθενται υπό συγκεκριμένες συνθήκες, γεγονός που καθιστά δύσκολη την «υιοθεσία» τους από οικογένειες και προσαρμογή τους σε μια ζωή ως κατοικίδια.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα βρετανικά έντυπα, πολλοί έμπειροι εκπαιδευτές σκύλων έχουν προτείνει να πάρουν στο σπίτι τους τα αφοσιωμένα τετράποδα, για να περάσουν κοντά τους το υπόλοιπο της ζωής τους.

Μέχρι στιγμής ωστόσο το αίτημά τους δεν έχει γίνει δεκτό από τον στρατό και το ραντεβού για τη θανάτωσή τους εξακολουθεί να ισχύει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Λίτσα Πατέρα προειδοποιεί: Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου θα επηρεάσει αρνητικά αυτά τα 4 ζώδια! (video

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια αίτηση για τη σωτηρία των τριών σκυλιών που έχει συγκεντρώσει ήδη 19.000 υπογραφές. «Οι στρατιωτικοί σκύλοι μού έχουν σώσει αμέτρητες φορές τη ζωή. Τώρα έχουμε εμείς καθήκον να τους σώσουμε», εξηγεί ο Andy McNab, πρώην σμηνίας της SAS και συγγραφέας, που ηγείται της εκστρατείας για τη σωτηρία των τετράποδων ηρώων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share