Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μακελειό στην Αίγυπτο: Έπνιξαν στο αίμα τους πιστούς! Πάνω από 180 οι νεκροί, εκατοντάδες και οι τραυματίες! (photos+videos)

24 Νοεμβρίου 2017 16:20
Μακελειό στην Αίγυπτο: Έπνιξαν στο αίμα τους πιστούς! Πάνω από 180 οι νεκροί, εκατοντάδες και οι τραυματίες! (photos+videos)

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής σε τέμενος στην Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, η έκρηξη ταρακούνησε το βόρειο Σινά και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς και ακόμη περισσότερους τραυματίες. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων και η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε πριν λίγο ότι οι νεκροί είναι 184 και οι τραυματίες πάνω από 120, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων!

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας και αυτόπτες μάρτυρες, όσοι δεν σκοτώθηκαν στο τέμενος από την έκρηξη και βγήκαν έξω, δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο μέσα σε τέσσερα τζιπ. Κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με Αιγύπτιο δημοσιογράφο, κάποιοι από τους ενόπλους φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και μπήκαν μέσα στο τέμενος όπου και τα ενεργοποίησαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντοκουμέντο: Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία του 19χρονου μοντέλου με την κοκαΐνη πριν συλληφθεί! (photo)

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, μαχητές επιτέθηκαν με όπλα και ενεργοποίησαν εκρηκτικά, στο τέμενος αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, περίπου 40 χιλιόμετρα από πρωτεύουσα του Βορείου Σινά, αλ-Αρίς, την ώρα που οι πιστοί έκαναν την προκαθορισμένη προσευχή της Παρασκευής.


Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο Al-Masry Al-Youm στο σημείο έσπευσαν πάνω από 30 ασθενοφόρα για να παραλάβουν νεκρούς και τραυματίες.

Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό, έχει απαγορευθεί η είσοδος σε δημοσιογράφους στην περιοχή του Βορείου Σινά. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος από το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, Khaled Megahed, έκανε αρχικά λόγο για πάνω από 150 νεκρούς ή τραυματίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση - σταθμός στα Starbucks: Τι θα γίνει το Σαββατοκύριακο;

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντελ Φατάχ αλ-Σίσι, έχει συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου μάχονται μια εκτεταμμένη επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, στο βόρειο Σινά, όπου μαχητές έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αστυνομικούς και στρατιώτες, τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι μαχητές έχουν θέσει, κυρίως, στο στόχαστρο των επιθέσεών τους, τις δυνάμεις ασφαλείας, αλλά έχουν επίσης προσπαθήσει να επεκταθούν πέραν της χερσονήσου, πλήττοντας χριστιανικές εκκλησίες και προσκυνητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη βόμβα: Θανατική ποινή για την 19χρονη Ελληνίδα με την κοκαΐνη;

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share