Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νέος χείμαρρος σαρώνει και πάλι την Μάνδρα - Έξι άνθρωποι αγνοούνται

16 Νοεμβρίου 2017 11:15
Νέος χείμαρρος σαρώνει και πάλι την Μάνδρα - Έξι άνθρωποι αγνοούνται

Νέα καταιγίδα σαρώνει την περιοχή της Μάνδρας από το πρωί της Πέμπτης με αποτέλεσμα από τον κεντρικό δρόμο της περιοχής να κατεβαίνει και πάλι χείμαρρος, δημιουργώντας φόβους για νέα θύματα και αγνοούμενους.

Ο τραγικός απολογισμός από τη θεομηνία που έπληξε τις περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας Αττικής, σύμφωνα, με το υπουργείο Υγείας, είναι 16 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες). Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί της Πέμπτης ο άνδρας που αγνοούνταν στη Νέα Πέραμο.

Από τους τραυματίες, μία γυναίκα οδηγήθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένη, μία ακόμα στην πνευμονολογική κλινική, μία στην ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ παθολογική κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Έξι οι αγνοούμενοι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (16/11) από την Άντα Λεούση!

Έξι αγνοούμενοι αναζητούνται από τα συνεργεία διάσωσης της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για έναν άνδρα, περίπου 50 ετών, στο Γεφυράκι Νέας Περάμου που θεωρείται αγνοούμενος από χθες και πιθανόν να έχει καταπλακωθεί από φερτά υλικά μέσα στο σπίτι του, έναν ηλικιωμένος ο οποίος αναζητείται επίσης στο σπίτι του στο Παλαιοχώρι Μάνδρας και τέσσερις οδηγούς φορτηγών και ΙΧ αυτοκινήτων.

Οι οδηγοί, σύμφωνα με αναφορές των συγγενών τους, τελευταία φορά βρίσκονταν στην περιοχή που είναι οι καντίνες στην παλιά εθνική οδό Μάνδρας-Θήβας. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έχουν παρασυρθεί αυτοκίνητα από τα νερά και τα φερτά υλικά.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων

Γυναίκα 82 ετών, νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.
Ηλικιωμένος άνδρας, νεκρός στο σπίτι του στην οδό Αγαμέμνωνος, επίσης στη Μάνδρα.
Άνδρας, 65 ετών περίπου βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.
Άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών-Θηβών, στη Μάνδρα.
Γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα σε αυτοκίνητο, στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.
Άνδρας, στο Ψαλίδι της Μάνδρας, ανευρέθη σε ανοιχτό χώρο.
Γυναίκα 95 ετών, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο σπίτι της, στη οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα.
Δύο άνδρες, 55 και 80 ετών, προηγουμένως αγνοούμενοι από την Μάνδρα, ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: The Voice: H αδιανόητη ομοιότητα παίκτη με τον Jon Snow! Έμειναν άφωνοι οι κριτές (video)

Εθνικό πένθος κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας

Με διάγγελμά του ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα και υποσχέθηκε την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε η πολιτεία να τους συμπαρασταθεί πλήρως.

Παραμένουν κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη (16.11.2017) τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα εξής δημοτικά σχολεία της Αθήνας: 105ο, 102ο, 134ο, 29ο, 172ο, 14ο, 36ο, 56ο, 66ο, 60ο, 162ο και 58ο. Επίσης, δε θα λειτουργήσουν, το μουσικό γυμνάσιο Αθηνών, το 3ο και το 9ο ΕΠΑΛ, το 66ο γυμνάσιο Αθηνών, το 38ο γυμνάσιο και 38ο ΓΕΛ, το 23ο και 24ο γυμνάσιο, το 23ο ΓΕΛ, το 39ο γυμνάσιο, το 39ο ΓΕΛ, καθώς και το 72ο γυμνάσιο.

Σε ετοιμότητα ο δήμος Αθηναίων

Οι πολίτες, για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στο Μαρκόπουλο: Δεν έχουν ξεχάσει την μικρή Μαρίνα: Τα σπαρακτικά μηνύματα στον κοινό τάφο με την μητέρα της! Αποκλειστικές φωτογραφίες

Όχημα της δημοτικής αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε ασφαλείς χώρους, ατόμων που το έχουν ανάγκη. Επίσης, όλες οι δημοτικές κοινότητες έχουν θέσει σε επιφυλακή οχήματα, υλικά και ομάδες εργαζομένων.

Επίσης, σε ειδική ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου στους λόφους Λυκαβηττού, Στρέφη και στην περιοχή του Αττικού Άλσους (Τουρκοβούνια). Στόχος να μείνουν ανοιχτά τα φρεάτια στην περίπτωση μεταφοράς μεγάλου όγκου χώματος.

Ανοικτά μέχρι το βράδυ τα φαρμακεία

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Μάνδρας Αττικής, κατέστρεψε και τα περισσότερα φαρμακεία της περιοχής, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, τα φαρμακεία της περιοχής της Μάνδρας που δεν επλήγησαν, θα παραμένουν στην υπηρεσία του κοινού μέχρι τις 23:00 και, κατόπιν συνεννόησης με τους τομεάρχες των περιοχών, οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιούνται από τα φαρμακεία της περιοχής της Ελευσίνας, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Σήμερα, κλιμάκιο του ΦΣΑ μεταβαίνει στην Μάνδρας Αττικής, ώστε να κάνει εκτίμηση των ζημιών των φαρμακείων και να τους παρέχει την καλύτερη δυνατή βοήθεια.

Πηγή: altsantiri.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share