Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θέμης Σοφός για Ζαφειρόπουλο: «Οι μαχόμενοι δικηγόροι δεν έχουμε φρουρούς, τα γραφεία μας είναι ανοιχτά σε όλους»

13 Οκτωβρίου 2017 11:47
Θέμης Σοφός για Ζαφειρόπουλο: «Οι μαχόμενοι δικηγόροι δεν έχουμε φρουρούς, τα γραφεία μας είναι ανοιχτά σε όλους»

Συντετριμμένος είναι από την άγρια δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο γνωστός δικηγόρος Θέμης Σοφός, ο οποίος διατηρούσε στενές οικογενειακές και φιλικές σχέσεις με τον άτυχος ποινικολόγο.

«O νομικός κόσμος, σύσσωμος, είναι συντετριμμένος διότι και μόνο το άκουσμα της απώλειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με τον άνανδρο τρόπο με τον οποίο του επιτέθηκαν, μας δημιουργεί θλίψη, συντριβή και οργή», είπε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο κ. Σοφός και συνέχισε:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - Twitter: Απίστευτο κράξιμο στον Γρηγόρη Αρναούτογλου: «O μπουχέσας! Έπαθε Τσίπρα!»

«Βεβαίως πρέπει να σας πω ότι ο Μιχάλης υπήρξε για όλους τους δικηγόρους ένας καλός φίλος, ένας καλός συνάδελφος, ένας οικογενειάρχης, πατέρας δύο άξιων παιδιών. Επειδή δεν σας κρύβω λόγω της προσωπικής σχέσης που είχαμε, ο πατέρας του και ο πατέρας μου υπήρξαν επί δεκαετίες φίλοι, οι οικογένειες μας ήταν πολύ κοντά και η απώλεια είναι δυσθεώρητη, είναι μεγάλη, και ο πόνος του νομικού κόσμου είναι μεγάλος».

Ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του, ο Θέμης Σοφός απάντησε:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαββατοκύριακο για... παραλίες! Δεν φαντάζεστε τι καιρό θα κάνει για την εποχή!

«Ο Μιχάλης, όπως όλοι οι μαχόμενοι δικηγόροι, είμαστε “ανοιχτή πόρτα”. Ο πολίτης χτυπάει το κουδούνι, ζητάει τη βοήθειά μας κι εμείς ανοίγουμε την πόρτα και του λέμε “πέρασε, κάθισε να σε ακούσω”. Δεν είμαστε άνθρωποι που έχουμε φρουρούς, που έχουμε ζητήσει τη βοήθεια της πολιτείας με αστυνομικούς, με κάμερες και με ειδικά μέτρα ασφαλείας να βλέπουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στα γραφεία μας. Είμαστε απλοί, είμαστε προσιτοί, κι έτσι ακριβώς ήταν και ο Μιχάλης. Το γραφείο του ήταν ανοιχτό στους πολίτες, να τους ακούσει, να τους βοηθήσει, να τους υποστηρίξει και την επόμενη μέρα το πρωί πήγαινε στα δικαστήρια να τους υπερασπιστεί. Αυτό έκανε… δυστυχώς αυτό έπαθε».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share