Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Η Χανιώτισσα που έχει κάνει τους Βρετανούς να περιμένουν στην ουρά για σουβλάκι!

12 Οκτωβρίου 2017 11:30
Η Χανιώτισσα που έχει κάνει τους Βρετανούς να περιμένουν στην ουρά για σουβλάκι!

Είναι γνωστό πως οι Άγγλοι τουρίστες λατρεύουν το ελληνικό σουβλάκι. Χωρίς αμφιβολία, το ξεχωρίζουν ανάμεσα στις τόσες άλλες επιλογές κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην χώρα μας και ορισμένοι το ψάχνουν σε ελληνικά εστιατόρια όταν επιστρέφουν στην (συννεφιασμένη) καθημερινότητά τους εκεί στην Βόρεια Ευρώπη. Οι κάτοικοι ωστόσο του Λονδίνου δεν χρειάζεται απαραίτητα να πάνε να ψάχνουν το αγαπημένο σουβλάκι σε εστιατόρια, αλλά έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν στον δρόμο! Που; Στο Souvlaki Street φυσικά…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ανάσα για χιλιάδες νοικοκυριά: Εποχιακό επίδομα πάνω από 900 ευρώ!

Όσο και αν φαίνεται περίεργο σε ορισμένους, είναι γεγονός εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια. Η Εύη Περουλάκη, η οποία έχει καταγωγή από τον Βατόλακκο Χανίων, έκανε την επιχειρηματική της αρχή στο Λονδίνο πουλώντας μεταξύ σοβαρού και αστείου σουβλάκια σε κεντρικούς δρόμους της πόλης χωρίς να φαντάζεται καν πόσο επιτυχημένη μπορεί να είναι η συνέχεια.

Η Εύη Περουλάκη προσγειώθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1997 προκειμένου να ξεκινήσει με ενθουσιασμό τις σπουδές της, αλλά έπειτα από 20 χρόνια φαίνεται πως η ζωή τις επιφύλασσε άλλα σχέδια. Η απαραίτητη παρότρυνση για την επιλογή της Χανιώτισσας Εύης ήρθε από τον Άγγλο και και ένθερμο φιλέλληνα σύντροφό της, ο οποίος είχε γευτεί το σουβλάκι στα Χανιά και πίστευε εξ’αρχής πως έλειπε από την γαστρονομική καθημερινότητα του Λονδίνου. Φυσικά και το έβρισκαν αρκετοί Έλληνες, Κύπριοι και ντόπιοι σε εστιατόρια της πόλης, αλλά όχι στον δρόμο και με την αυθεντική γεύση που όλοι αγαπούσαν.

Η αρχή!

Η Εύη μια μέρα λοιπόν με περίσσια αποφασιστικότητα εμφανίστηκε σε μία τοπική αγορά του Λονδίνου με ένα μικρό μαγγάλι μίας χρήσης και υλικά μόνο για 40 σουβλάκια! Μια ώρα αργότερα δεν πίστευε ότι είχαν εξαφανιστεί από τους πεινασμένους και ενθουσιασμένους Άγγλους που τα έκαναν ανάρπαστα. Η ικανοποίηση ήταν τεράστια, όπως και η επιτυχία της πρώτης παράτολμης προσπάθειας! Σταδιακά λοιπόν κατάφερε να «δημιουργεί» ουρές στον κινητό πάγκο της στις κεντρικές γειτονιές του Λονδίνου, με τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά να δοκιμάσει ένα παραδοσιακό, ελληνικό σουβλάκι.

Σίγουρα ένας από τους βσικότερους παράγοντες που έφεραν την αναγνώριση, είναι τα φρέσκα και ποιοτικά υλικά (ορισμένα από αυτά είναι από τα Χανιά, όπως το ελαιόλαδο και η ρίγανη), καθώς και ο ξεκάθαρα υγιεινός τρόπος μαγειρέματος. Έπειτα από τρία χρόνια, μπορούμε να πούμε πως το Souvlaki Street έχει γίνει θεσμός για πολλούς στα κεντρικά σημεία της Αγγλικής Πρωτεύουσας όπως το City , το Shoreditch, η Victoria, το Canary Wharf, το νότιο και τοανατολικό Λονδίνο.

Το «σύστημα» του Souvlaki Street

Το Souvlaki Street είναι ουσιαστικά ένας κινητός πάγκος ο οποίος δεν έχει δηλαδή μόνιμη βάση αλλά μετακινείται καθημερινά από μάρκετ σε μάρκετ γύρω από το Λονδίνο. Όπως έχει δηλώσει η Εύη Περουλάκη «Στήνουμε, ψήνουμε, σερβίρουμε το μεσημέρι και φεύγουμε, πληρώνοντας ενοίκιο βέβαιά στους διοργανωτές του μάρκετ.»

Η ανταπόκριση του κόσμου

Ήδη από το ξεκίνημα της επιχειρηματικής προσπάθειας η ανταπόκριση από Άγγλους και Έλληνες ήταν σημαντική. Όταν ξεκίνησαν πριν από 3 χρόνια ήταν από τα πρώτα κινητά σουβλατζίδικα στο Λονδίνο και ήταν πολλοί εκείνοι που δεν γνώριζαν καν τι ήταν το σουβλάκι!

Ωστόσο, υπάρχουν και οι Άγγλοι που είχανε επισκεφτεί ως τουρίστες την χώρα μας, το είχαν δοκιμάσει και φυσικά ενθουσιάζονταν οπότε έβλεπαν τον πάγκο του Soyvlaki Street. Όλοι οι υπόλοιποι που δεν το ήξεραν τους, τραβήχτηκαν από την δελεαστική μυρωδιά είτε από περιέργεια καθώς έβλεπαν την μεγάλη ουρά αναμονής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα Ζώδια των ημερών by MagicF’Ariel...

Σήμερα, οι γνώριμοι πελάτες είναι εκατοντάδες και η άλλοτε τολμηρή προσπάθεια είναι πλέον ένας λόγος για τον οποίο ακόμη περισσότεροι Άγγλοι αγάπησαν το σουβλάκι και το έβαλαν στην καθημερινή τους διατροφή…

Η Εύη πλέον κοιτάζει με χαμόγελο, τόσο το παρελθόν της επιχειρηματικής προσπάθειας όσο φυσικά και το μέλλον της που αναμένεται θετικότατο! Όσο για τα Χανιά, συνεχίζουν να είναι μέσα στην καρδιά της και με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να τα επισκέπτεται…

Πηγή: daynight.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share