Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βαρύ πένθος στην κυβέρνηση!

11 Οκτωβρίου 2017 12:36
Βαρύ πένθος στην κυβέρνηση!

Απεβίωσε ο καθηγητής πανεπιστημίου Γιάννης Παντής!

Ο Γιάννης Παντής ήταν καθηγητής του τομέα Οικολογίας, στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (2015), αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στο ΑΠΘ (2010-2014), πρόεδρος (1999-2002) και αντιπρόεδρος (1995-1999) του διεθνούς φορέα European Ecological Federation, μέλος του Συμβουλίου Πιστοποίησης του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων (2006-2013) και πρόεδρος του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου (2000-2005).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Επίδομα - δώρο 350 ευρώ! Ποιοι το δικαιούνται;

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του για τον θάνατο του Γιάννη Παντή ανέφερε:

"Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Παντή, τον ακαδημαϊκό, τον δάσκαλο, τον αγωνιστή που πάσχιζε πάντα να παντρεύει την λογική με την ευαισθησία, δεν μπορεί παρά να είναι μια υπόσχεση: Ότι τίποτε δεν θα πάει χαμένο από όσα δίδαξε με το έργο, τη ζωή, το ήθος και τους αγώνες του. Συμμερίζομαι τη θλίψη της οικογένειάς του, και όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν"

Η ηγεσία του Υπουργείου και οι συνεργάτες του με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την οδύνη τους και τα θερμά συλλυπητήριά τους στη σύζυγο, τoν γιο του και τους οικείους του. Ο υπουργός παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτη αποκάλυψη για το έγκλημα στην Σητεία: Δεν φαντάζεστε τι έκανε η "μαύρη χήρα" μόλις έκανε έρωτα με τον άνδρα της!

"Με οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Παντή. Μια απώλεια δύσκολη στη διαχείρισή της σε επίπεδο προσωπικό γιατί εκτός από συνεργάτης ο Γιάννης ήταν και ένας καλός φίλος. Η πορεία του, οι επιλογές του, η στάση του στη ζωή θα αποτελούν παραδείγματα άσκησης του ακαδημαϊκού λειτουργήματος και της πολιτικής με καθοριστικά προτάγματα την ηθική και την αποτελεσματικότητα. Ήταν ένας άνθρωπος με πάθος για την εκπαίδευση και πρωτοπόρος στην εισαγωγή καινοτόμων οικολογικών δράσεων στο Πανεπιστήμιο. Με το πάθος του αυτό άφησε παρακαταθήκες πολλές ακόμη και σε όσους δεν τον γνώρισαν προσωπικά αλλά ως επισκέπτες στο Υπουργείο θα βλέπουν για πάντα τα έργα που με τόσο πάθος ο Γιάννης φρόντισε να κοσμήσουν το χώρο του Υπουργείου, ανασύροντάς τα από τα υπόγεια της Σχολής Καλών Τεχνών.

Το Υπουργείο Παιδείας είναι φτωχότερο χωρίς αυτόν. Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και συμμετέχω στη μεγάλη θλίψη τους".

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η δομή και η διαχείριση Οικοσυστημάτων, η βιοανίχνευση των συνεπειών της ρύπανσης σε αστικά περιβάλλοντα, η περιβαλλοντική εκπαίδευση, καθώς επίσης και η διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών και η Οικολογία Τοπίου.

Εκτός των ακαδημαϊκών του καθηκόντων, ο Γιάννης Παντής είχε δημοσιεύσεις σε περισσότερα από 100 άρθρα σε διεθνή περιοδικά, ενώ ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας σε 8 επιστημονικά βιβλία και διδακτικά εγχειρίδια, εργασίες-κεφάλαια σε συνολικά 15 βιβλία (13 διεθνή και 2 ελληνικά).

Ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας 3 επιστημονικών περιοδικών και κριτής 9 ελληνικών και διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Κατά τη θητεία του στο υπουργείο Παιδείας ως γενικός γραμματέας, είχε αναλάβει, μεταξύ άλλων, το κομμάτι της οργάνωσης και λειτουργίας των δομών για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.ρια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share