Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Έξαλλη η βασίλισσα Ελισάβετ με την Τερέζα Μέι: Γιατί την κατηγορεί για παραπλάνηση;

2 Οκτωβρίου 2017 15:15
Έξαλλη η βασίλισσα Ελισάβετ με την Τερέζα Μέι: Γιατί την κατηγορεί για παραπλάνηση;

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ κατηγορεί τη πρωθυπουργό της Βρετανίας πως δεν ενημέρωνε την βασίλισσα για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με το μικρό Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση.

Εντάσεις έχουν δημιουργηθεί μεταξύ του παλατιού του Μπάκιγχαμ και της πρωθυπουργού της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Sunday Times. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Ιουνίου, η Τερέζα Μέι ήλθε σε επαφή με την 91χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και της ανέφερε ότι έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας για να σχηματίσει άμεσα κυβέρνηση ενώ στην πραγματικότητα χρειάστηκαν 17 ημέρες διαπραγματεύσεων, ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (02/10) της Άντα Λεούση!


Το παλάτι κατηγορεί την Τερέζα Μέι για «παραπλάνηση» της βασίλισσας, αλλά τα παράπονα δεν σταματούν εδώ. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός φέρεται να παραβίασε το πρωτόκολλο καθώς, όταν ανακοίνωσε στα σκαλιά της Ντάουνινγκ Στριτ τον σχηματισμό κυβέρνησης είπε: «Έχω σχηματίσει κυβέρνηση» ενώ βάσει του πρωτοκόλλου θα έπρεπε να είχε πει: «Η βασίλισσα μου ζήτησε να σχηματίσω κυβέρνηση».




Αν και επίσημα η «αειθαλής» βασίλισσα δεν εξέφρασε η ίδια κάποιο παράπονο στην πρωθυπουργό, ο ιδιαίτερος γραμματέας της, σερ Κρίστοφερ Γκέιντ, λέγεται ότι έχει κάνει επανειλημμένα σαφή την αγανάκτησή του. «Είναι με βεβαιότητα σίγουρο ότι στο παλάτι είχε δοθεί μια μεγαλύτερη αίσθηση βεβαιότητας για την συμφωνία (με το DUP) από αυτή που ίσχυε στην πραγματικότητα, γιατί η αλήθεια είναι πως το DUP ταλαιπώρησε την κυρία Μέι περισσότερο από όσο αυτή πίστευε», δήλωσε στην εφημερίδα πηγή από το παλάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εικόνα που τρομάζει: Δείτε πως ήταν o Μιχάλης Λεμπιδάκης μόλις τον βρήκαν οι Αστυνομικοί! Ζύγιζε μόλις...

Πάντως, πηγή από το Συντηρητικό κόμμα ανέφερε ότι δεν ήταν στις προθέσεις της Τερέζα Μέι να παραπλανήσει την βασίλισσα για τον σχηματισμό κυβέρνησης αφού ο υπεύθυνος Κοινοβουλευτικής Πειθαρχίας, Γκάβιν Ουίλιαμσον, «νόμιζε πως είχε λάβει διαβεβαιώσεις από το DUP, που στην πραγματικότητα δεν είχε».

Πηγή: protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share