Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου - Το σκάνδαλο με τον Σαρκοζί που συγκλόνισε την ανθρωπότητα!

21 Σεπτεμβρίου 2017 21:15
Πέθανε η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου - Το σκάνδαλο με τον Σαρκοζί που συγκλόνισε την ανθρωπότητα!

Η Λιλιάν Μπετανκούρ, η "χρυσή" κληρονόμος της αυτοκρατορίας των καλλυντικών L'Oreal, απεβίωσε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε η κόρη της, Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγιέρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεμέα: Καίγονται ελιές και αμπέλια στις Αρχαίες Κλεωνές! (photos)

Η επιχειρηματίας πέθανε τη νύχτα στο σπίτι της. "Θα γινόταν 95 ετών στις 21 Οκτωβρίου. Η μητέρα μου έφυγε γαλήνια" ανέφερε η κόρη της σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τα αίτια θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά ήταν γνωστό πως η 94χρονη δισεκατομμυριούχος έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η Μπετενκούρ ήταν και φέτος η πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη.

Η 94χρονη δισεκατομμυριούχος διατηρούσε περιουσία καθαρής αξίας 39,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το σύνολο σχεδόν του πλούτου της προερχόταν από το ένα τρίτο της εταιρείας καλλυντικών L'Oreal που έχει στην κατοχή της. Η εταιρεία ιδρύθηκε από την πατέρα της το 1907.

Το σκάνδαλο με τον Σαρκοζί

Το σκάνδαλο της L’Oreal ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που ξέσπασαν εις βάρος της κυβέρνησης του Νικολά Σαρκοζί. O υπουργός Εργασίας Ερίκ Βερτ κατηγορήθηκε ότι πήρε κάτω από το τραπέζι 150.000 ευρώ από την -τότε 84χρονη- πρόεδρο της κολοσσιαίας εταιρείας καλλυντικών L’Oreal για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν μπορεί να το έγραψε αυτό! Ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου στην πιο χυδαία ανάρτηση που έχουμε διαβάσει - Τι λέει για το δράμα της μικρής Νεφέλης!

Το επιτελείο του Σαρκοζί έδωσε μάχη με τα ΜΜΕ για να υποβαθμίσει το σκάνδαλο αυτό κι ενώ το πράγμα πήγαινε να ξεχαστεί, πρώην λογίστρια της δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία διαβεβαίωσε σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Mediapart ότι η οικογένεια Μπετανκούρ στήριζε με «φακέλους» γεμάτους χρήματα τις πολιτικές εκστρατείες του Σαρκοζί.

Το σκάνδαλο της L’Oreal ήταν το κερασάκι στην τούρτα στα όσα σκανδαλώδη έχουν καταλογίσει στον Σαρκοζί και στους υπουργούς του στη διάρκεια της διακυβέρνησης Σαρκοζί.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share