Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έφυγε από την ζωή γνωστός επιχειρηματίας! (photo)

8 Σεπτεμβρίου 2017 13:22
Έφυγε από την ζωή γνωστός επιχειρηματίας! (photo)

Ο Πιέρ Μπερζέ, Γάλλος επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος του Ιβ Σεν Λοράν, πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών από επιπλοκές «μακράς νόσου», ανακοίνωσε το 'Ιδρυμα Πιέρ Μπερζέ - Ιβ Σεν Λοράν.

«Το Ίδρυμα Pierre Bergé - Yves Saint Laurent στο Παρίσι και το Ίδρυμα Jardin Majorelle στο Μαρακές με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του προέδρου τους-ιδρυτή Πιέρ Μπερζέ, που επήλθε σήμερα 8 Σεπτεμβρίου 2017 στις 05.39' στην κατοικία του στο Σεν-Ρεμί-ντε-Προβάνς, στη νοτιοδυτική Γαλλία», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: 24ωρο με έντονες καταιγίδες!

Υπήρξε συνιδρυτής και διαχειριστής επί 40 χρόνια του οίκου μόδας Yves Saint Laurent, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ομίλου Τύπου Le Monde, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γκέι και θερμός υποστηρικτής του πρώην σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, ο Μπερζέ είχε προσβληθεί από μυοπάθεια.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Τζακ Λανγκ απέτισε φόρο τιμής σε «έναν υπέροχο φίλο».

«Μυθικός μαικήνας, φιλάνθρωπος, ακόρεστος λάτρης του ωραίου, μεγαλοφυής επιχειρηματίας, άνθρωπος του πολιτισμού και του πάθους, ο Μπερζέ ήταν ταυτόχρονα όλα αυτά. Αλλά περισσότερο ακόμη, ενσάρκωνε έναν ουμανιστή που τοποθετούσε τη μοίρα των ανθρώπων πάνω από όλες τις αξίες», δήλωσε σε ανακοίνωσή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Αρχαία Αγορά η Μπριζίτ Μακρόν με ένα φόρεμα στο μπλε του ουρανού: Οι δύο βασικοί κανόνες της μόδας που έσπασε!

Ο Μπερζέ παντρεύτηκε τον Μάρτιο του 2017 τον 58χρονο αμερικανό διακοσμητή κήπων Μάντισον Κοξ, αντιπρόεδρο του Ιδρύματος Μπερζέ - Σεν Λοράν.

Ο Πιέρ Μπεζέ πέθανε μερικές εβδομάδες πριν από τα εγκαίνια των δύο μουσείων αφιερωμένων στο έργο του πρώην συντρόφου του Ιβ Σεν Λοράν, το ένα στο Παρίσι και το άλλο στο Μαρακές, στην οδό Ιβ Σεν Λοράν, δίπλα στον Κήπο Μαζορέλ, στο Μαρόκο.

Πηγή: La Libération

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share