Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νύχτα - εφιάλτης στο Ρυτό Κορινθίας: Η πυρκαγιά απειλεί σπίτια! Εκκενώθηκε κατασκήνωση

21 Αυγούστου 2017 22:00
Νύχτα - εφιάλτης στο Ρυτό Κορινθίας: Η πυρκαγιά απειλεί σπίτια! Εκκενώθηκε κατασκήνωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή περιοχή Ρυτό Κορινθίας και απείλησε προς στιγμή τον οικισμό Άνω Αλμυρή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας Καλλίρης τονίζει πως η πυρκαγιά είναι μεγάλη και καίει σε δασώδη δύσβατη περιοχή κοντά στην Άνω Αλμυρή. Η φωτιά πλησίασε τα σπίτια του οικισμού αλλά αντιμετωπίστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Λυγίζει» ο Φαίδων Γεωργίτσης για τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη! «Ήταν τόσο όμορφη που....»

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων, 6 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Νωρίτερα, όπως ο ίδιος δήλωσε, εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους κατασκήνωση με 550 παιδιά στην περιοχή του Σοφικού τα οποία είναι ασφαλή και έχουν μεταφερθεί σε σχολεία μακριά από την περιοχή της πυρκαγιάς.

Παράλληλα ο δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και απέκτησε μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων, ωστόσο «η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων -και ιδιαιτέρως των εναέριων μέσων- ήταν άμεση και έχει συμβάλει στον περιορισμό της αρχικής έντασης της πυρκαγιάς. Παράλληλα συμβάλλουν και οι καιρικές συνθήκες, αφού στην περιοχή έχει ξεκινήσει να βρέχει".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ραγίζει» καρδιές η εξομολόγηση της Ζωζώς Σαπουντζάκη για τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη! «Φοβάμαι…»

Αναφορικά με την εκκένωση της κατασκήνωσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα παιδιά έχουν μεταφερθεί και φιλοξενούνται ασφαλή στο Γυμνάσιο Σοφικού.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πηγή iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share