Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βαρκελώνη: «Kαμπανάκι» από τη CIA πριν από δύο μήνες! Οι τρομοκράτες προετοίμαζαν την επίθεση έξι μήνες

20 Αυγούστου 2017 18:30
Βαρκελώνη: «Kαμπανάκι» από τη CIA πριν από δύο μήνες! Οι τρομοκράτες προετοίμαζαν την επίθεση έξι μήνες

Δύο επιθέσεις στον πεζόδρομο της Las Ramblas στο κέντρο της Βαρκελώνης και στην Καμπρίς -όπου απέτυχε λόγω της ανατροπής του οχήματος-, τρία βανάκια που θα φόρτωναν με τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου, τουλάχιστον 12 μέλη, εκ των οποίων τα τρία παραμένουν ασύλληπτα και ένα μεγάλο σχέδιο για ένα πολύνεκρο χτύπημα στην Ισπανία.

Οι τζιχαντιστές, όπως διέρρευσε από πηγές της ισπανικής αστυνομίας, προετοίμαζαν το μακελειό που σκόπευαν να προκαλέσουν για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών. Τελικά, κατάφεραν να οδηγήσουν στον θάνατο 14 ανθρώπους και να προκαλέσουν τον τραυματισμό περισσοτέρων από 100.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρόβλεψη της Άσης Μπήλιου για τον θάνατο της Ζωής Λάσκαρη!

Τα στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο σπίτι που βρέθηκαν οι φιάλες βουτανίου και που σημειώθηκε η έκρηξη. Η CIA είχε ενημερώσει πριν από δύο μήνες την ισπανική μυστική υπηρεσία για πληροφορίες που είχε συγκεντρώσει και που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι «κάτι ενδέχεται να συμβεί» στον πεζόδρομο της Las Ramblas, στη Βαρκελώνη. Η μυστική αστυνομία είχε ενημερώσει τις καταλανικές αρχές και εκείνες με τη σειρά τους τα αστυνομικά όργανα. Παρόλα αυτά, οι επιθέσεις οργανώθηκαν, εκδηλώθηκαν και ο μοναδικός λόγος που δεν υπήρξε εκατόμβη νεκρών ήταν καθαρά θέμα τύχης στην περίπτωση της Καμπρίς και αστοχίας που στηρίχθηκε σε μία λεπτομέρεια που αφορούσε το δίπλωμα οδήγησης του Ντρις Ουκαμπίρ, στη Βαρκελώνη. Αν ο μαροκινής καταγωγής τζιχαντιστής είχε άδεια για βαρύτερα οχήματα, ίσως σήμερα να μιλούσαμε για το πλέον πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα των τελευταίων χρόνων επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Ο αστυνομικός διευθυντής, πάντως, δήλωσε την Κυριακή ότι δεν υπήρξε κανένα σημάδι, καμία αναφορά, ή καμία υπόνοια, για ύποπτη δράση στο οίκημα της πόλης Αλκανάρ, η οποία βρίσκεται 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βαρκελώνης, όπου ξεκίνησε η οργάνωση του τρομοκρατικού χτυπήματος πριν από έξι μήνες. Στο σημείο αυτό, εικάζεται πως τουλάχιστον δύο από τους τζιχαντιστές που αναζητά η αστυνομία έχουν χάσει τη ζώη τους από την έκρηξη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολική έκλειψη στον Λέοντα: Πώς θα επηρεάσει αναλυτικά το κάθε ζώδιο σύμφωνα με την Άση Μπήλιου!

Το σπίτι στην πόλη Αλκανάρ όπου σχεδιάστηκε το μεγάλο χτύπημα

Το τρομοκρατικό δίκτυο και οι λεπτομέρειες που συγκλονίζουν

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τα σχέδια και τις προθέσεις των τζιχαντιστών της Καταλονίας που τελικά κατάφεραν σε δύο επιθέσεις, στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς, να σκοτώσουν 14 ανθρώπους και να τραυματίσουν εκατοντάδες.

Μια ημέρα μετά την αποκάλυψη των ισπανικών ΜΜΕ ότι το αρχικό τους σχέδιο ήταν να προκαλέσουν το μεγαλύτερο χτύπημα του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, σοκάρει η πληροφορία που μεταδίδει η El Pais ότι οι πέντε τζιχαντιστές που έφτασαν στην Καμπρίλς ήθελαν να σφάξουν όσους περισσότερους μπορούσαν στον παραλιακό δρόμο όπου τελικά ακινητοποιήθηκαν και εξουδετερώθηκαν από τους αστυνομικούς.

Για το λόγο αυτό, κατά το δημοσίευμα, και επέλεξαν την Καμπρίλς καθώς ήξεραν ότι την ώρα αυτή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, θα υπήρχαν πολλοί τουρίστες στην παραλιακή ζώνη της πόλης.

Αν το σχέδιό τους είχε υλοποιηθεί τότε θα θύμιζε σε πολλά την επίθεση στο Μπόροου Μάρκετ στις 4 Ιουνίου όταν οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους είχαν επιτεθεί με μαχαίρια κατά ανυποψίαστων πολιτών σκοτώνοντας επτά ανθρώπους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γνωστή ηθοποιός μετά από 3 μήνες μάχης με τον καρκίνο δηλώνει: «Νιώθω υπέροχα»! (Video)

Αυτό που ματαίωσε τα σχέδιά τους ήταν τα πολλά αστυνομικά μπλόκα που είχαν στηθεί στην πόλη. Σε ένα από αυτά ένας αστυνομικός σκότωσε τους τέσσερις από αυτούς ενώ λίγη ώρα αργότερα νεκρός έπεσε και ο πέμπτος τζιχαντιστής αν και όπως φάνηκε στο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε τη δημοσιότητα χρειάστηκαν δέκα σφαίρες για να εξουδετερωθεί.

Πλέον οι αστυνομικοί περιμένουν την κατάθεση του Μοχάμεντ Χούλι Κεμλάλ, του μοναδικού επιζώντα από την έκρηξη στο σπίτι στην Ακανάρ, λόγω της οποίας δεν πραγματοποιήθηκε το αρχικό σχέδιο για επίθεση στο ναό της Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη.

Παράλληλα οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της Σήμανσης προκειμένου να ανακοινώσουν και επίσημα ότι το λευκό βαν που σκότωσε 13 ανθρώπους στη Λας Ράμπλας οδηγούσε ο Γιουνές Αμπουγιακούμπ (σ.σ. αναζητείται) καθώς στο τιμόνι του οχήματος βρέθηκε ένα αποτύπωμα.

Ποιοι ήταν οι τζιχαντιστές που σκόρπισαν το θάνατο

Η El Pais προχώρησε και στη σύνταξη ενός γραφήματος που αποτυπώνει όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τρομοκρατικό πυρήνα.

Στην Καμπρίλς πέθαναν:
- ο Μούσα Ουκαμπίρ ο τζιχαντιστής που έκλεψε από τον αδερφό του τα απαραίτητα έγγραφα για να νοικιαστεί το βαν

- Ο Μοχάμεντ Χιτσαμί που εμπλέκεται στην ενοικίαση του βαν

- Ο νεότερος αδερφός του Χιτσαμί, Ομάρ

- Ο Σαΐντ Ααλάα η πιστωτική κάρτα του οποίου βρέθηκε στο βαν που εντοπίστηκε στην Καμπρίλς

- Ο Χουσεΐν Αμπουγιακούμπ, ο αδερφός του Γιουνές που φέρεται να οδηγούσε το βαν στη Λας Ράμπλας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΣΗΣ: Αναδρομή στο παρελθόν: Σπάνιο και αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή της Ζωής Λάσκαρη!

Διαφεύγουν οι:

- Γιουσέφ Ααλάα, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2016 ταξίδεψε στη Ζυρίχη με τον Μοχάμεντ Χιτσαμί και είναι πιθανόν να είναι ο κατασκευαστής των βομβών

- Αμπντελμπακί Ες Σάτι, ο ιμάμης από τη Ριπόλ που είναι πιθανόν να βρισκόταν στο σπίτι στην Αλκανάρ

- Γιουνές Αμπουγιακούμπ με την πιστωτική κάρτα του οποίου νοικιάστηκαν και τα τρια βαν των τζιχαντιστών

Έχουν συλληφθεί οι:

  • Ντρις Ουκαμπίρ
  • Μοχάμεντ Ααλάα, ο ιδιοκτήτης του Audi A3 με το οποίο οι τζιχαντιστές έκαναν την επίθεση στην Καμπρίλς
  • Μοχάμεντ Χουλί Κεμλάλ που τραυματίστηκε στην έκρηξη στην Αλκανάρ
  • Σαλ Ελ Καρίμπ που συνελήφθη στη Ρίπολ.

Πηγή Protothema

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share