Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά - Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια! (Photo)

17 Αυγούστου 2017 07:57
Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά - Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια! (Photo)

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλονιά με τα πύρινα μέτωπα να απειλούν σπίτια στα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα και τους κατοίκους να ξεχύνονται στους δρόμους και τελικά να εκκενώνουν τα χωριά τους.

Ωστόσο, η ισχυρή παρουσία της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα και τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν τη φωτιά από τις κατοικίες χωρίς να προκληθούν ζημιές. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες σε μερικές περιπτώσεις η πύρινη λαίλαπα πέρασε από αυλές και έκαψε αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος έκανε αίτημα να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Λειβαθούς και του Ελειού – Πρόννων.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν και μεγάλα προβλήματα στη ηλεκτροδότηση σε διάφορα σημεία του νησιού καθώς κάηκαν αρκετές κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος, αυτά ωστόσο αναμένεται να αποκατασταθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας από συνεργεία της ΔΕΗ.

Πλέον το πύρινο μέτωπο καίει δύσβατο σημείο προς το χωριό Βλαχάτα αλλά αναμένεται να τεθεί υπό έλεγχο καθώς με το πρώτο φως της μέρας τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού επικουρώντας το έργο των επίγειων δυνάμεων που είναι 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 26 εθελοντές, δύο οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τρία ιδιωτικά βυτιοφόρα. Παρόλα αυτά οι πυροσβέστες δεν εφησυχάζονται καθώς το μέτωπο ήταν μεγάλο και είναι διαρκώς σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας σε δηλώσεις του τόνισε ότι τα μέτωπα στα Σιμωτάτα και Λουρδάτα έσβησαν ενώ σημείωσε ότι πολλοί από τους επισκέπτες του νησιού αναγκάστηκαν να μετακινηθούν με λεωφορεία και έκανε λόγο για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια νησιά.

Στην Κεφαλονιά έχουν ήδη καταφθάσει πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ηλεία και σήμερα αναμένεται επιπλέον ενίσχυση από την Τρίπολη και την Κοζάνη.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share