Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια Θορικού- Απειλούνται σπίτια

31 Ιουλίου 2017 18:14
Μεγάλη φωτιά στα Καλύβια Θορικού- Απειλούνται σπίτια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Καλύβια Θορικού, στην ανατολική Αττική η οποία απειλεί σπίτια και κατευθύνεται προς την Σαρωνία και το Λαγονήσι. Οι παράκτιες περιοχές «πνίγονται» από τον καπνό της μεγάλης πυρκαγιάς.

«Είναι τεράστιο το μέτωπο της πυρκαγιάς και πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καλυβίων, Π. Φιλίππου

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση, ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν σε κοντινή απόσταση διάσπαρτα σπίτια τα οποία απειλούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε πως είναι σήμερα ο Γιώργος Ελευθέρας από το Bar! Η φωτογραφία που πόσταρε μόλις χτες και φαίνεται πως...

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επί τόπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 7 εθελοντικά οχήματα, 12 βυτιοφόρα ΟΤΑ, 20 άτομα πεζοπόρο ενώ επιχειρούν 5 ελικόπτερα και ένα συντονιστικό. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται διαρκώς.

Η φωτιά κατευθύνεται νότια προς Λαγονήσι, Σαρωνίδα ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο δήμαρχος Σαρωνίδας εξέφρασε φόβους ότι απειλούνται σπίτια, ενώ οι όμοροι δήμοι, έχουν σπεύσει σε βοήθεια στη μάχη της πυρόσβεσης, όπως τόνισε ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Κορωπίου Γρ. Κωνσταντέλλος.

Οι δήμαρχοι των περιοχών απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι στα σπίτια τους και να μην εμποδίζουν με τα ιδιωτικά οχήματά τους τα οχήματα της Πυροσβεστικής που καταφθάνουν διαρκώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι δίδυμες Αϊνατζόγλου «κόλασαν» την παραλία με το μαγιό τους! Δείτε φωτογραφίες από τις μαγευτικές τους διακοπές στην Κρήτη!


 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share