Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Δείτε τι επάθε ο άνθρωπος επειδή περπατούσε με γυμνά πόδια στο γυμναστήριο! Κόλλησε σαρκοφάγο βακτήριο (σκληρές εικόνες)

2 Μαΐου 2017 15:39
Απίστευτο: Δείτε τι επάθε ο άνθρωπος επειδή περπατούσε με γυμνά πόδια στο γυμναστήριο! Κόλλησε σαρκοφάγο βακτήριο (σκληρές εικόνες)

Αν δεν είχατε πειστεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί να περπατάτε ξυπόλητοι στο μπάνιο και ιδιαίτερα σε κοινόχρηστες τουαλέτες, τότε οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας ταρακουνήσουν… μια και καλή.

Όπως θα δείτε (αν αντέξετε) στα σοκαριστικά αλλά πέρα για πέρα αληθινά στιγμιότυπα, ένας άνδρας από το Τέξας των ΗΠΑ, είχε την φαεινή ιδέα να κάνει ξυπόλητος ντους σε κοινόχρηστες ντουζιέρες του τοπικού γυμναστηρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο αμήχανη συνέντευξη της χρονιάς! Η Φαίη Σκορδά, η Κόνι Μεταξά, το αγενές κλείσιμο και τα μισόλογα

Αυτό που συνέβη μετά, θα του γίνει μάθημα για μια ζωή, καθώς κόλλησε ένα σαρκοφάγο βακτήριο (το οποίο ευδοκιμεί σε αυτά τα περιβάλλοντα), με αποτέλεσμα να υποστεί πάρα πολύ σοβαρή μόλυνση στο πόδι.

Όπως ο ίδιος εξιστόρησε στην «Daily Mail», στην οποία και έστειλε τις φωτογραφίες ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του, όλα συνέβησαν όταν άρχισε να κάνει προπονήσεις σε ένα τοπικό γυμναστήριο, προκειμένου να λάβει μέρος σε έναν μαραθώνιο:

«Υπήρξαν μερικές περιπτώσεις όπου ξεχνούσα τις σαγιονάρες που χρησιμοποιούσα όταν έκανα ντους, αλλά βαριόμουν να γυρίσω πίσω ιδρωμένος και δύσοσμος για να τις πάρω, οπότε έμπαινα στις ντουζιέρες ξυπόλητος» δήλωσε αρχικά.

Τα πρώτα συμπτώματα, δεν άργησαν να εμφανιστούν, καθώς παρατήρησε πως υπήρχε ένα σημείο στο κάτω μέρος του αριστερού ποδιού του, σκληρότερο από το υπόλοιπο της σάρκας, που του προκαλούσε φαγούρα αλλά δεν του έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Η αρχική διάγνωση ήταν πως είχε μάλλον πελματιαία κονδυλωσία (κονδυλώματα), δηλαδή έναν καλοήθη όγκο στο πέλμα, που προκλήθηκε από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (Human Papillomavirus – HPV).

Αποτέλεσμα, ήταν ο ίδιος να μην του δώσει την δέουσα σημασία: «Δεν ήθελα να σταματήσω την προπόνησή μου και έτσι το άφησα και το φρόντιζα μόνο με κάτι θεραπείες που βρήκα στο ίντερνετ. Δοκίμασα κολλητικές ταινίες, φλούδες μπανάνας, ξύδι και απλά φάρμακα για εξωτερική χρήση χωρίς επιτυχία. Πέρασαν περίπου έξι μήνες προτού πάω να με δει ένας γιατρός».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διέρρευσε: Δείτε ολόκληρο το σημερινό αγώνισμα του Survivor, πριν παιχτεί στην τηλεόραση! (video)

Όπως εξιστόρησε ο ίδιος, ο γιατρός που είδε το πόδι του, άρχισε να θεραπεύει το πρόβλημα με κανταριδίνη, μια ουσία που παράγεται από ένα σκαθάρι και η οποία προκαλεί πληγή στην περιοχή με την οποία έρχεται σε επαφή. Σκοπός ήταν το σώμα να αναγνωρίσει ότι κάτι προσπαθεί να το πλήξει και να το σκοτώσει με φυσικό τρόπο. Κάθε εβδομάδα, ο γιατρός έκοβε το δέρμα που είχε πληγεί και εφάρμοζε εκ νέου αλοιφή στο φρέσκο δέρμα.

Ούτε και τότε όμως ο ιός θεραπεύτηκε. Τουναντίον, άρχισε να εξαπλώνεται και το ένα κονδύλωμα σύντομα μετατράπηκε σε πέντε:

«Έκανα τις ίδιες θεραπείες, αλλά σε πολύ υψηλότερη συχνότητα πλέον. Όλο το πέλμα μου πονούσε τόσο φριχτά, που δεν μπορούσα να περπατήσω. Δεν θα μπορούσα καν να το ακουμπήσω στο έδαφος, καθώς το αίμα που συγκεντρωνόταν στο σημείο έκανε το δέρμα να πρηστεί και μου προκαλούσε πολύ οξύ πόνo».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχίλα προκαλεί το τελευταίο post στο facebook της Μαρίας Ιατρού! Γιατί παραμένει μυστήριο ο θάνατό της;

Tελικά, τον περασμένο Φεβρουάριο αποφάσισε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Του τοποθέτησαν ξένο μόσχευμα, χρησιμοποιώντας μοσχεύματα από το ψάρι και συγκεκριμένα από γάδο (cod) του Ατλαντικού. Και όμως, αυτό έδωσε λύση στο πρόβλημά του και οι πληγές άρχισαν να κλείνουν. Έχουν περάσει δύο μήνες από την επέμβαση και λέει ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ακόμα έναν μήνα προτού μπορέσει να περπατήσει σωστά ξανά.

Σήμερα, ο ίδιος προσπαθεί μέσω της περιπέτειας του να αφυπνίσει τον κόσμο, και στέλνει το δικό του μήνυμα, λέγοντας:

«Κάντε στον εαυτό σας μια χάρη, να φοράτε ΠΑΝΤΑ υποδήματα σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο όπου υπάρχει νερό. Αυτός ο ιός ευδοκιμεί σε αυτά τα σημεία. Το τρομακτικό είναι ότι ο ιός μπορεί να ζήσει για πάνω από δύο χρόνια στο δέρμα σας, προτού σας μολύνει. Φροντίστε τα πόδια σας έτσι ώστε να μπορούν να σας φροντίσουν»!

Οι μεγάλοι κίνδυνοι να περπατάς ξυπόλυτος στο μπάνιο!

Οι οργανισμοί που κατά κανόνα προκαλούν μύκητες στα νύχια των ποδιών (μυκητιασική μόλυνση), ονομάζονται δερματόφυτοι (dermatophytes).

Οι σπόροι των μυκητών εισέρχονται στο δέρμα μέσα από μικροσκοπικά κοψίματα στο δέρμα, ή μέσα από τις πολύ μικρές σχισμές που υπάρχουν ανάμεσα στο νύχι του ποδιού και το δερματικό του υπόστρωμα.

Στη συνέχεια αναπτύσσονται και δημιουργούν μικρές εστίες μυκητών που καταστρέφουν το νύχι από την κάτω (εσωτερική) πλευρά του.

Αυτού του είδους οι μολύνσεις είναι πιο συχνές στο νύχι του μεγάλου δαχτύλου του πέλματος από ό,τι στα νύχια των χεριών, πιθανότατα επειδή τα νύχια των ποδιών εκτίθενται πολύ πιο εύκολα σε “γόνιμο” περιβάλλον για τον μύκητα, όπως αναφέραμε παραπάνω.

Αρχικά η μυκητιασική μόλυνση προκαλεί ένα μικρό σημάδι που φαίνεται και από την επάνω πλευρά του νυχιού. Συν τω χρόνω, όμως, προκαλεί απολέπιση στο νύχι, το οποίο παίρνει πολύ άσχημη όψη και γίνεται τραχιά και ανώμαλη η επιφάνειά του, ενώ μπορεί να δημιουργηθούν και επώδυνες ρωγμές στο νύχι.

Πηγή: dailymail.co.uk

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share