Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τεράστιο σκάνδαλο! Ο ΟΛΠ τίμησε την εταιρεία Celestyal Cruises που έστειλε στον υγρό τάφο δύο τουρίστες και μολύνει μέχρι σήμερα τη Σαντορίνη μέσω του Sea Diamond

25 Απριλίου 2017 12:59
Τεράστιο σκάνδαλο! Ο ΟΛΠ τίμησε την εταιρεία Celestyal Cruises που έστειλε στον υγρό τάφο δύο τουρίστες και μολύνει μέχρι σήμερα τη Σαντορίνη μέσω του Sea Diamond

Ελάχιστοι γνωρίζουν την εταιρεία Celestyal Cruises αλλά όλοι θυμόμαστε την τραγωδία του Sea Diamond στην Σαντορίνη. Το κρουαζιερόπλοιο που ναυάγησε στην Σαντορίνη και έστειλε στον θάνατο δύο Γάλλους Τουρίστες ενώ τα πετρελαιοειδή μολύνουν ακόμη τις θάλασσες του μαγευτικού νησιού.

Η ζημιά από τα χημικά και τα πετρέλαια είναι τεράστια και όσοι καθαρισμοί και να γίνουν η κατάσταση δείχνει ανεπανόρθωτη.

Το AthensMagazine.gr με αφορμή την εξευτελιστική απόφαση του ΟΛΠ ανοίγει τον φάκελο "Sea Diamond" και φτάνει το μαχαίρι στο κόκαλο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο ιατρικό ανακοινωθέν για τη Σόφη Πασχάλη!

Το θρίλερ με τους αγνοούμενους αλλά και τις καταγγελίες που ποτέ δεν απαγγέλθηκαν:

Οι Γάλλοι αγνοούμενοι Ο Ζαν Κριστόφ Αλέν 45 ετών, η σύζυγός του Αν 43 ετών και η κόρη τους Μοντ 16 ετών, ειδοποίησαν τηλεφωνικά τη ρεσεψιόν πως στην καμπίνα 2024 του δευτέρου καταστρώματος, όπου βρίσκονταν, έμπαιναν νερά. Τους είπαν να περιμένουν μέχρι να έρθει κάποιο μέλος του πληρώματος για βοήθεια. Ανήσυχη για το γιο της που βρισκόταν εκτός της καμπίνας, η Αν βγήκε περνώντας με μακροβούτι από τον πλημμυρισμένο διάδρομο και φτάνοντας πάνω ενημέρωσε τον επικεφαλής του γαλλικού γκρουπ.

Οι δύο Γάλλοι, πατέρας και κόρη, κηρύχθηκαν «σε αφάνεια» από γαλλικό δικαστήριο, καθώς με τη σύγκρουση το δεύτερο κατάστρωμα ήταν απροσπέλαστο από την εισροή των υδάτων σε αυτό και στο βυθισμένο πλέον πλοίο, παρόλο που έσπευσαν δύτες λίγες μέρες μετά για τον εντοπισμό τους[8], δε βρέθηκαν ποτέ οι σωροί τους. Για το λόγο αυτό δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία σε βάρος του πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην εντατική πασίγνωστος τραγουδιστής!

Το έγκλημα με τη ρύπανση των θαλασσών της Σαντορίνης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του AthensMagazine.gr όσο δεν γίνεται η ανέλκυση του πλοίου η κατάσταση γίνεται όλο και μη αναστρέψιμη όσον αφορά την οικολογική καταστροφή. Το πλοίο αποτελεί μία "βόμβα" στο βυθό της Σαντορίνης και με τον πρώτο σεισμό θα κυλήσει προς το βάθος της Καλντέρας.

Η απόμακρυνση του ναυαγίου από την Καλντέρα θεωρείται απολύτως αναγκαία καθώς, όταν θα προχωρήσει η διάβρωση των τοιχωμάτων του, το φορτίο ρύπανσης που θα προκύψει από τις ουσίες που θα ελευθερωθούν θα είναι σοβαρό

Η ντροπή του ΟΛΠ με την βράβευση

Σε μια μεγάλη γιορτή, την Παρασκευή 21 Απριλίου, η διοίκηση του ΟΛΠ αποφάσισε να τιμήσει την εταιρεία Celestyal Cruises για την συνεισφορά της στην ανάπτυξη του Home porting από το λιμάνι του Πειραιά ξεχνώντας (;) μάλλον πως ένα πλοίο της εταιρείας έστειλε στον υγρό τάφο δύο Γάλλους τουρίστες και έχει πραγματοποιήσει μια οικολογική καταστροφή στο ελληνικό νησί.

Για την ιστορία το παρών έδωσαν πλήθος Κινέζων αξιωματούχων και ανθρώπων της κρουαζιέρας (να θυμίσουμε πως η Σαντορίνη αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Κινέζους τουρίστες)

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share