Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ούτε σε ταινία! Ποιος είναι ο απίστευτος λόγος που ο 28χρονος χτύπησε το πούλμαν της Ντόρτμουντ;

21 Απριλίου 2017 17:00
Ούτε σε ταινία! Ποιος είναι ο απίστευτος λόγος που ο 28χρονος χτύπησε το πούλμαν της Ντόρτμουντ;

Στη σύλληψη ενός 28χρονου που εκτιμάται ότι ήταν πίσω από την βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές της Ντόρτμουντ στο γήπεδο πριν τον πρώτο αγώνα κατά της Μονακό για τους 8 του Champions League προχώρησαν την Παρασκευή οι γερμανικές αρχές.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι το όνομα του δράστη ήταν Sergej W. και το κίνητρό του, όπως αναφέρουν, φαίνεται να μην ήταν η τρομοκρατία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για το Σάββατο! Τι μας περιμένει;

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά κίνητρο της επίθεσης ήταν τα χρήματα καθώς φέρεται να ετοιμαζόταν να κάνει short selling (σ.σ. όταν ποντάρει κανείς ότι μια μετοχή θα σημειώσει πτώση) 15.000 μετοχών της γερμανικής ομάδας και επομένως μια πτώση της αξίας τους λόγω της επίθεσης θα του αποκόμιζε μεγάλα κέρδη.



Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 28χρονος διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με τη γερμανική ομάδα την ημέρα της επίθεσης με το δωμάτιό του να έχει θέα προς το σημείο όπου είχαν τοποθετηθεί οι εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Ο 28χρονος συνελήφθη στην πόλη Τούμπινγκεν με τις αρχές να τον έχουν βάλει στο στόχαστρο στο τέλος της περασμένης εβδομάδας για 20 κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας.



Η επίθεση έγινε στις 11 Απριλίου με τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς να προκαλούν υλικές ζημιές στο λεωφορείο της γερμανικής ομάδας.



Τότε οι γερμανικές αρχές είχαν ξεκινήσει έρευνα αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουν τον όρο τρομοκρατία ενώ αλαλούμ είχε προκληθεί για το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση καθώς είχε γίνει λόγος για τρεις επιστολές ανάληψης ευθύνης μια από τζιχαντιστές, μια από αντιναζί και μια από ακροδεξιούς.

Οι Γερμανοί, μάλιστα, είχαν συλλάβει έναν 26χρονο Ιρακινό για τον οποίο αν και προέκυψε ότι είχε επαφές με το Ισλαμικό Κράτος εντούτοις δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να τον συνδέει με την επίθεση.

Πηγή: Protothema.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share