Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φρικιαστικές αποκαλύψεις: Διαδικτυακά παιχνίδια θανάτου με θύματα παιδιά

23 Μαρτίου 2017 08:11
Φρικιαστικές αποκαλύψεις: Διαδικτυακά παιχνίδια θανάτου με θύματα παιδιά

Ο πανευρωπαϊκός συναγερμός για το άκρως επικίνδυνο και εθιστικό διαδικτιακό παιχνίδι «Γαλάζιες Φάλαινες», ήρθε καθυστερημένα.

Ήδη στη Ρωσία και την Ουκρανία, μετρούν θύματα νεαρής ηλικίας, και οι γονείς δηλώνουν απροστάτευτοι καλώντας τις αρχές να αποτελέσουν ασπίδα στο φαινόμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατεβάστε τα κοντομάνικα: Καλοκαίρι σ' όλη την χώρα! Πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία;

Ο κωδικός Blue Whales, είναι το καμουφλάζ για μια ομάδα που βάζει νεαρούς σε επικίνδυνες αποστολές, που προκαλούν τραυματισμούς, μέχρι και θανάτους. Στην αρχή προτρέπουν τους εφήβους και τα παιδιά να προμηθευτούν με αιχμηρά αντικείμενα, κυρίως ξυραφάκια και κυνηγετικά μαχαίρια. Η αγορά τους είναι πανεύκολη, μέσα από το διαδίκτυο πλέον. Στη συνέχεια καλούν τα μέλη πλέον τη ομάδας με κωδικούς, ώστε να μη ανιχνεύονται από την ηλεκτρονική αστυνομία, σε αυτοτραυματισμούς. Τελικό στάδιο είναι οι ομαδικές αυτοκτονίες. Σε όποια μέλη θέλησαν να σταματήσουν, παρατηρήθηκαν απειλές κατά της ζωή τους, και ψυχολογικός πόλεμος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Γυρνάει το μάτι του Ντάνου στο σημερινό επεισόδιο – Πλακώνεται στο συμβούλιο με τον Χανταμπάκη και φεύγει… (video)

Όπως υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι, σε μέλη τέτοιων κοινοτήτων, αρκεί και μια φραστική επίθεση για να τους οδηγήσει στην αυτοκτονία, γιατί μέσα από την πλύση εγκεφάλου που τους γίνεται, ο θάνατος γίνεται οικεία έννοια. Εώς τώρα η αστυνομία έχει συνδέσει 130 προσπάθειες αυτοκτονιών μέσα σε 50 ημέρες. Πολλές περισσότερες οι περιπτώσεις παιδιών που έφυγαν από το σπίτι τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 23 Μαρτίου;

Οι ευρωπαικές αρχές έχουν ήδη ενημερωθεί και έχουν συστήσει ειδική ομάδα ηλεκτρονικής δίωξης με σκοπό τη σύλληψη οποιουδήποτε διακινεί τέτοιο υλικό.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share