Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Μεγάλη προσοχή: Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε πριν φτιάξουμε ρύζι!

17 Φεβρουαρίου 2017
Μεγάλη προσοχή: Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε πριν φτιάξουμε ρύζι!

Μπορεί να νομίζετε ότι τα κάνετε όλα σωστά, αλλά Ιρλανδός ειδικός αποκαλύπτει ότι κινδυνεύουμε από δηλητηρίαση με αρσενικό, εάν δεν μαγειρεύουμε σωστά το ρύζι.

Ο κλασικός τρόπος που μαγειρεύουμε το ρύζι, αφήνει ίχνη αρσενικού στο πιάτο μας και μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας, όπως καρδιαγγειακά, διαβήτη, αναπτυξιακές διαταραχές και καρκίνο.

Αν δεν χρησιμοποιούμε μπόλικο νερό για να ξεπλένουμε το ρύζι, πριν το μαγειρέψουμε, δεν ξεπλένουμε το αρσενικό και είμαστε επιρρεπείς σε χημική δηλητηρίαση. Το αρσενικό προέρχεται από τις βιομηχανικές τοξίνες και τα φυτοφάρμακα, που μπορεί να μολύνουν για ολόκληρες δεκαετίες το χώμα και οι οποίες περνούν στο ρύζι, εξαιτίας του τρόπου καλλιέργειάς του.

Η χρόνια έκθεση σε αρσενικό έχει σχετισθεί με πολυάριθμα προβλήματα υγείας.

Δείτε επίσης: Πύργος: Σκοτώθηκε στην άσφαλτο η Μαρία Μόσχοβα! (photos)

Αποτέλεσμα εικόνας για ρύζι

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Trust Me, I’m a Doctor» του BBC, ο Dr Andy Meharg, καθηγητής βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Queens στο Μπέλφαστ, εξέτασε τρεις δημοφιλείς, παρόμοιους τρόπους μαγειρέματος, για να εξακριβώσει αν και πόσο μειώνουν τα επίπεδα αρσενικού στο ρύζι.

Στην πρώτη μέθοδο έβρασε το ρύζι με ανοικτό καπάκι, προσθέτοντας στην κατσαρόλα δύο μέρη νερό, ανά ένα μέρος ρύζι.

Στη δεύτερη έβρασε το ρύζι με αναλογία πέντε μέρη νερό, με ένα μέρος ρύζι και, όταν ολοκληρώθηκε το μαγείρεμα, το σούρωσε.

Δείτε επίσης: Deal: Η Βασιλικούλα κράτησε μόνο μεγάλα ποσά στο τέλος και έφυγε μεγάλη νικήτρια από το πλατό του Alpha! (video)

Αποτέλεσμα εικόνας για ρύζι

Στην τρίτη άφησε το ρύζι να μουλιάσει σε νερό για ένα βράδυ και το πρωί πέταξε το νερό, ξέβγαλε το ρύζι και στη συνέχεια το έβρασε με φρέσκο νερό.

Το ολονύκτιο μούλιασμα στο νερό εξαφάνισε την χημική τοξίνη, το αρσενικό, σε ένα ποσοστό 80%.

Συνήθως το ρύζι έχει δέκα φορές περισσότερο ανόργανο αρσενικό από άλλα τρόφιμα και η αρμόδια Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Τροφίμων ανέφερε ότι, οι άνθρωποι που τρώνε πολύ ρύζι, εκτίθενται σε ανησυχητικές συγκεντρώσεις.


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων