Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Δεν φαντάζεσαι τι σκέφτονται: Τα απίστευτα «κόλπα» από τις επιχειρήσεις για να μην κόβουν αποδείξεις!

16 Φεβρουαρίου 2017
Δεν φαντάζεσαι τι σκέφτονται: Τα απίστευτα «κόλπα» από τις επιχειρήσεις για να μην κόβουν αποδείξεις!

Απίστευτα «κόλπα» σκαρφίζονται επαγγελματίες και επιχειρήσεις προκειμένου να γλυτώσουν από την υπέρμετρη φορολόγηση και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές.

Παπούτσια μόνο για το ένα πόδι, αποδείξεις από διπλανά καταστήματα και πολλά άλλα επιστρατεύονται στην περίπτωση που ο πελάτης απαιτήσει απόδειξη ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρέχονται εκπτώσεις για πληρωμή με μετρητά.

Το φαινόμενο της αύξησης της φοροδιαφυγής και την ανάγκη να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα αναδεικνύει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία σημειώνοντας μάλιστα το ΔΝΤ ότι τηρεί ανεξήγητη σιγήν ιχθύος για την ηλεκτρονική τιμολόγηση όλων των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων (ηλεκτρονική τιμολόγηση, πλαστικό χρήμα κ.α.).Δείτε ακόμη: Συγκλονιστικό βίντεο: Γιατροί επαναφέρουν στην ζωή μωρό που γεννήθηκε σε βομβαρδισμό στην Συρία

Τα μετρητά ή και τα «μαύρα» που ζητούν όλο και περισσότεροι επαγγελματίες διευκολύνονται από το γεγονός ότι η παράνομη διακίνηση εμπορευμάτων έχει γίνει θεσμός.

Υπάρχουν επιχειρήσεις–επαγγελματίες που, όχι μόνον προσφεύγουν σε αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και φοροδιαφεύγουν κατά συρροή, αλλά και που έχουν «κλείσει» τα βιβλία και δουλεύουν 100% στην μαύρη αγορά.

Τα απίστευτα «κόλπα» που σκαρφίζονται επιχειρήσεις για να μην κόβουν απόδειξη -Παραδείγματα

Αντί άλλης επιχειρηματολογίας, ο ΣΕΒ παραθέτει μερικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι είμαστε όντως αντάξιοι απόγονοι του «πολυμήχανου» προγόνου μας Οδυσσέα:

  • Σε καφετέρια ο πελάτης επιμένει για απόδειξη όταν του έχουν πει ότι το μηχάνημα (POS) είναι χαλασμένο και προσπαθούν να το φτιάξουν. Όταν ο πελάτης γίνεται λίγο πιο φορτικός, του φέρνουν μία απόδειξη από διπλανό κατάστημα
  • Σε παραγγελία μαρμάρων για τοποθέτηση σε σπίτι, ο μαρμαράς προτείνει να δώσει στον πελάτη μία εικονική απόδειξη με μικρό ποσό και την ένδειξη «ρετάλια»!
  • Κάποιος παραγγέλνει ζευγάρια παπούτσια από την Κίνα. Παραλαμβάνει παπούτσια για το δεξί πόδι. Στο δελτίο αποστολής γράφει, «για δειγματισμό». Λίγες μέρες μετά, παραλαμβάνει και τα αριστερά κομμάτια με την ένδειξη, «για δειγματισμό»!
  • Εστιατόριο ταχυφαγίας προσφέρει έκπτωση 10% σε όποιον πληρώνει μετρητοίς και χωρίς απόδειξη!ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων