Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σοκ: Βρέθηκε νεκρή σε παραλία σήμερα το πρωί η κυρία Ειρένα Ιωαννίδου! (PHOTOS)

27 Μαΐου 2016
Σοκ: Βρέθηκε νεκρή σε παραλία σήμερα το πρωί η κυρία Ειρένα Ιωαννίδου! (PHOTOS)

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η 79χρονη Ε/κ η οποία εντοπίστηκε νωρίτερα να επιπλέει στην παραλία του Μακένζη στην Λάρνακα αναγνωρίσθηκε ως η καταξιωμένη συγγραφέας Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 06.30 σήμερα το πρωί η γυναίκα εισήλθε στη θάλασσα για να κολυμπήσει στη θάλασσα απέναντι από το ξενοδοχείο «Flamingo». Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, γύρω στις 07.15 η γυναίκα έγινε αντιληπτή από υπάλληλο του Δήμου Λάρνακας να επιπλέει αναίσθητη στη θάλασσα.



Λουόμενοι την ανέσυραν από τη θάλασσα, ειδοποιώντας παράλληλα την Αστυνομία μέλη της οποίας μετέβησαν στη σκηνή και απέκλεισαν τη περιοχή.

Με αυτοκίνητο της Αστυνομίας η γυναίκα διακομίστηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο της.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ειρένα Ιωαννίδου-Αδαμίδου είχε γεννηθεί στην Αμμόχωστο και είχε σπουδάσει μουσική και ξένες γλώσσες στη Λωζάννη της Ελβετίας και την Βιέννη, στην Αυστρία.

Πέρα από τα βιβλία που έχει εκδώσει, ήταν συγγράψει και 62 θεατρικά έργα, εκ των οποίων τα 50 ανέβηκαν στην θεατρική σκηνή, ενώ παίχθηκαν σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, 6 αυτοτελείς τηλεταινίες και 7 τηλεοπτικές σειρές, οι οποίες έχουν μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση της Κύπρου καθώς και σε χώρες του εξωτερικού.



Επίσης είχε αξιόλογο μεταφραστικό έργο, έχοντας μεταφράσει 116 θεατρικά έργα, ενώ είχε τιμηθεί και με πολλά βραβεία λαμβάνοντας και πολλές διακρίσεις. Από τα σημαντικότερα: Δύο Πανελλήνια Βραβεία Πεζογραφίας (3ο το 1985 και 1ο το 1992), το 1ο και μοναδικό Βραβείο του 7ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Θεατρικού Έργου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (1994) και το 3ο Βραβείο Πεζογραφίας στον Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Οι κουλτούρες της Μεσογείου» (Γένοβα 2005). Το 2004 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για την προώθηση της ιταλικής κουλτούρας μέσω της λογοτεχνικής μετάφρασης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η υποκρισία της μάνας Παντελίδη: «Δεν γίνεται να λες, αφήστε με στον πόνο μου και από την άλλη να ποστάρεις στο Fb προσβολές για…»



Πανελλήνιες 2016: Αυτά είναι τα θέματα σε βιολογία και ανάπτυξη εφαρμογών!



Πλάκα κάνεις! "Μείναμε" με την σπιταρόνα της κόρης της Βίσση στην Αμερική! Δείτε τις μοναδικές φωτογραφίες...



Σοβαρό ατύχημα για παίκτρια του «YFSF»! Έπεσε από τη μηχανή και της βγήκαν τα πλευρά

Πηγή: Newsit.com.cy

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share