Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Norman Atlantic: Ένας χρόνος από την τραγωδία στη μέση της Αδριατικής θάλασσας!

28 Δεκεμβρίου 2015
Norman Atlantic: Ένας χρόνος από την τραγωδία στη μέση της Αδριατικής θάλασσας!

Ξημέρωμα της Κυριακής 28ης Δεκεμβρίου 2014, στο πλοίο «NormanAtlantic», που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα, εκδηλώνεται πυρκαγιά η οποία εξελίσσεται σε ανεξέλεγκτη και μετατρέπει το βαρυφορτωμένο καράβι σε φλεγόμενη ακυβέρνητη πλωτή εξέδρα μιας τραγωδίας.

Ένδεκα νεκροί, 18 αγνοούμενοι και εκατοντάδες επιβάτες και πλήρωμα (πάνω από 500 άτομα) στο έλεος της φωτιάς, της φουρτουνιασμένης Αδριατικής, του παγωμένου ανέμου και της βροχής, αλλά κυρίως με έλλειψη μέσων πυρόσβεσης κι ενός σχεδίου διάσωσης του «NormanAtlantic». Αλλά και εν μέσω μιας γενικευμένης σύγχυσης των κρατικών μηχανισμών Ιταλίας και Ελλάδας.

Ένα χρόνο μετά, το μαυρισμένο κουφάρι του «NormanAtlantic» είναι ακόμα δεμένο στο λιμάνι του Μπάρι και η δικαστική έρευνα των Ιταλών εισαγγελέων κινείται με αξιοσημείωτα αργούς ρυθμούς. Στην Ελλάδα, όπου και ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων αλλά και των επιβατών που επλήγησαν με πολλούς τρόπους (δεν είναι λίγοι όσοι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα), ένα χρόνο μετά, δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share