Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μέγα φιάσκο στο GP Καναδά με την καρό σημαία! – Ο αγώνας τελείωσε δύο γύρους νωρίτερα

Δεν μέτρησαν οι δυο τελευταίοι γύροι!

11 Ιουνίου 2018 18:16
Μέγα φιάσκο στο GP Καναδά με την καρό σημαία! – Ο αγώνας τελείωσε δύο γύρους νωρίτερα

Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα… Η Γουίνι Χάρλοου τα έκανε μαντάρα και χαχανίζει. Η ηλίθια κίνησή της να κυμματίσει την σημαία στον 69ο αντί στον 70ο γύρο, δημιούργησε χάος στην πίστα με αποτέλεσμα ο επίσημος τερματισμός του αγώνα να υπολογιστεί με βάση τον 68ο τελικά γύρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντροπή: Το άθλιο δημοσίευμα για τον Παύλο Γιαννακόπουλο λίγες ώρες μετά τον θάνατο του!

Ο νικητής του καναδικού Γκραν Πρι, Σεμπάστιαν Φέτελ, δήλωσε ότι φοβήθηκε πως οι οπαδοί της Formula 1 θα γέμιζαν την πίστα όταν είδε την καρό σημαία να κυματίζει κατά λάθος ένα γύρο πριν το τέλος του αγώνα.

Η Χάρλοου δήλωσε ότι «ακολούθησε απλώς τις οδηγίες» αλλά φυσικά όντας άσχετη με το αντικείμενο είναι προφανές πως δεν τις κατάλαβε καλά… Ο Φέτελ ήταν ο πρώτος που μίλησε στον ασύρματο και είπε πως η σημαία κυμματίζει ένα γύρο πριν, με την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση. «Ανησύχησα μόνο, μην προκαλέσει είσοδο των θεατών στην πίστα γιατί συνεχίζαμε όλοι με πλήρη ρυθμό. Έγινε σίγουρα μπέρδεμα γιατί κάποιοι από τους κριτές ήδη μας κουνούσαν τις σημαίες όπως κάνουν στον τερματισμό… Ήταν λίγο τρομαχτικό όλο αυτό.»

Το συμβάν έφερε δικαιολογημένη γκρίνια καθώς σημαίνει ότι ο Σέρτζιο Πέρεζ, ο οποίος είχε περάσει τον Κέβιν Μάγκνουσεν δεν τερμάτισε 13ος αλλά τελικά 14ος, ενώ ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull έχασε τον ταχύτερο γύρο που έκανε στο τέλος!

Ο Κίμι Ράικονεν έκοψε ρυθμό, αφού η σημαία δείχτηκε εσφαλμένα, σύμφωνα με τον Κάρλος Σάινθ, τον οποίο μόλις του είχε ρίξει γύρο ο Φινλανδός. «Έχασα τέσσερα ή πέντε δευτερόλεπτα, επειδή ο Κίμι είδε την σημαία και έκοψε ρυθμό… » δήλωσε ο Σάινθ, ο οποίος τερμάτισε 8ος «Τότε είδα ότι δεν ήταν η… σωστή καρό σημαία, ξαναγκάζωσε ο Κίμι και ξαναβρήκα το ρυθμό και πάλι αλλά έφτασα στη στροφή 2 και όλοι οι κριτές κουνούσαν τις σημαίες αλλά ήξερα ότι έκαναν λάθος… Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά…»

Ο Πιερ Γκασλί ήταν πιο επικριτικός… καθώς δήλωσε ότι η σημαία στα χέρια ενός μοντέλου, ήταν «επικίνδυνη». «Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που πήρα την καρό σημαία δύο φορές στον ίδιο αγώνα», είπε. «Δεν ξέρω ακριβώς τι συνέβη, αλλά ο μηχανικός μου, μου είπε… -Εντάξει, μην δώσετε προσοχή σε αυτό- αλλά αυτό ήταν πραγματικά επικίνδυνο, γιατί αν έκοβα ρυθμό και όλοι με περνούσαν τότε… Η ομάδα μάλιστα, μου είπε πέντε δευτερόλεπτα πιο πριν, «ο επόμενος είναι ο τελευταίος γύρος» και τότε βλέπω τη σημαία και λέω… WTF!!!!!» (Μεταφράζεται κάπως «Ποιός γαμ….»)

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share