Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Porsche: Εφαρμογές blockchain δοκιμάζει στα οχήματά της!

28 Φεβρουαρίου 2018 10:31
Porsche: Εφαρμογές blockchain δοκιμάζει στα οχήματά της!

Εφαρμογές blockchain απευθείας σε οχήματα δοκιμάζει η Porsche μετά τη συνεργασία που υπέγραψε με την εταιρεία start-up ΧΑΙΝ που εδρεύει στο Βερολίνο.

Στις εφαρμογές που δοκιμάζονται περιλαμβάνονται το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του οχήματος μέσω εφαρμογής, προσωρινές εξουσιοδοτήσεις πρόσβασης και νέα επιχειρηματικά μοντέλα με βάση την καταγραφή κρυπτογραφημένων δεδομένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στην Πετρούπολη: Δολοφόνησαν το βρέφος μισή ώρα αφού γεννήθηκε! Αποκαλύψεις - "φωτιά"!

Η τεχνολογία blockchain είναι ένα αποκεντρωμένο πρωτόκολλο για συναλλαγές δεδομένων μεταξύ επιχειρηματικών εταίρων. Αποτελεί επίσης τη βάση των γνωστών κρυπτονομισμάτων Bitcoin και Ethereum. Κάθε αλλαγή καταγράφεται σε χρονολογικά ταξινομημένα μπλοκ δεδομένων, με αποτέλεσμα να είναι διαφανής και απαραβίαστη.

Οι υπηρεσίες που αναπτύσσονται είναι γρήγορες και πολύ ασφαλείς. Το αυτοκίνητο γίνεται μέρος του περιβάλλοντος blockchain, καθώς μπορεί να δημιουργεί μια απευθείας σύνδεση offline, δηλαδή χωρίς τη διαμεσολάβηση διακομιστή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα την ασυλία και οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση!

Με διάρκεια μόλις 1,6 δευτερόλεπτα, η διαδικασία ξεκλειδώματος και κλειδώματος του αυτοκινήτου μέσω εφαρμογής ολοκληρώνεται έως και έξι φορές ταχύτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Επιπλέον, γίνεται και αποτελεσματική κρυπτογράφηση. Για παράδειγμα, οι εξουσιοδοτήσεις πρόσβασης μπορούν να διανέμονται ψηφιακά και με ασφάλεια,ενώ ο κάτοχος του οχήματος μπορεί να τις παρακολουθεί ανά πάσα στιγμή. Η πρόσβαση, επίσης, ελέγχεται από απόσταση.

 

Αυτοκίνητο

Ροή ειδήσεων

Share