Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

5 tips για να έχεις ενέργεια όλη μέρα!

13 Οκτωβρίου 2017 11:33
5 tips για να έχεις ενέργεια όλη μέρα!

Ξυπνάς και νιώθεις κουρασμένος; Δεν έχεις κουράγιο να σηκωθείς από το κρεβάτι και με το που πατήσεις στο γραφείο νιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν; Εμείς σου έχουμε 5 έξυπνες συμβουλές για να πάρεις τα πάνω σου στη στιγμή και να αντεπεξέρχεσαι στο δύσκολο καθημερινό σου πρόγραμμα!

1. Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται

Ένα πρωινό με τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι ιδανικό για να ξεκινήσει καλά η μέρα σου! Προσπάθησε να περιορίσεις τα τεχνητά σάκχαρα και συντηρητικά και κατανάλωσε πληθώρα φρούτων και λαχανικών!

Έτσι θα νιώθετε χορτάτοι, το πρωινό σας θα είναι εύπεπτο, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια από το πεπτικό σας σύστημα και δίνοντας περισσότερη στον οργανισμό σας. Ένα... πράσινο smoothie (σπανάκι, λεμόνι, τζίντζερ, μαϊντανός, μήλο), μαζί με κινόα βρασμένη με γάλα αμυγδάλου και μούρα είναι ο τέλειος συνδυασμός!


2. Για σένα νοιάσου και γυμνάσου

Ο πιο γρήγορος τρόπος για ένα energy boost είναι η κίνηση! Δοκίμασέ το αμέσως: 5 πηδηματάκια πάνω κάτω θα σε κάνουν να νιώσεις στη στιγμή ότι έχεις περισσότερη ενέργεια! Ξεκίνα λοιπόν κάθε μέρα σου με κάποιου είδους κίνησης ή άσκησης -περπάτημα, τρέξιμο, kick boxing, ο,τι προτιμάς! Μετά πάλι το μεσημεράκι γύρω στις 3 είναι η ιδανική ώρα για να υπενθυμίσεις στο σώμα σου ότι δεν πρέπει να πέφτει σε λήθαργο!

3. Γίνε ένα με το στρώμα!

Τόσο ένα γεμάτο οκτάωρο ύπνου, όσο και ένα σταθερό πρόγραμμα σχετικά με τις ώρες που κοιμάσαι κάθε μέρα είναι πολύ σημαντικό για να μην νιώθεις... πτώμα! Ο οργανισμός μας κάθε βράδυ εναλλάσσει τους κύκλους ύπνου REM και ΝREM, οι οποίοι ρυθμίζονται σε μεγάλο βαθμό από το εσωτερικό βιολογικό μας ρολόι ή τον κιρκάδιο ρυθμό. Εάν έχεις ακανόνιστο πρότυπο ύπνου το ρολόι σου φυσικά θα αποσυντονιστεί.

4. “Φόρτισε” τις μπαταρίες σου

Φρόντισε να έχεις ενέργεια στο full όλη μέρα με το κατάλληλο boost του οργανισμού σου. Πάρε ένα αναβράζον δισκίο Fast & Up κάθε πρωί για να ανακτήσεις τη χαμένη σου ζωντάνια, να αναζωογονηθείς και να γεμίσεις ευεξία! Πρόκειται για ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής με την εγγύηση της SM Pharmaceuticals, το οποίο περιέχει τα απαραίτητα στοιχεία για την ενδυνάμωση του οργανισμού, ενώ συμβάλει και στην άμεση αποκατάσταση μετά από έντονη σωματική άσκηση! Με βυταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα είναι το ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για άμεση τόνωση, δύναμη και ενέργεια. Περιέχει ελάχιστες θερμίδες και θα το βρεις σε όλα τα φαρμακεία με την εγγύηση της SM Pharmaceuticals. (http://www.smpharmaceuticals.com).

5. Αποτοξινώσου από την τεχνολογία!

Θυμάσαι που όταν ήσουν μικρός γύρισες από το σχολείο, έκανες τις εργασίες σου και έβγαινες έξω για παιχνίδι; Καθώς περνούν τα χρόνια το παιχνίδι στη γειτονιά αντικαταστάθηκε με ατέλειωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση, το laptop, το tablet ή το smartphone. Καλή η τεχνολογία αλλά πρέπει να της βάλουμε και όρια! Το μυαλό πρέπει να χαλαρώσει, να κάνει ένα διάλειμμα και να ανακτήσει τη διαύγειά του. Το ίδιο και το σώμα. Προσπάθησε να σταματήσεις οποιαδήποτε τεχνολογική δραστηριότητα μετά τις 9 το βράδυ ώστε να έχεις τουλάχιστον 1 ώρα πριν πέσεις για ύπνο για να διαβάσεις ή να αδειάσεις εντελώς το μυαλό σου! Δοκίμασέ το και θα δεις ότι θα ξυπνάς με ενέργεια έτοιμος να αντιμετωπίσεις τη μέρα!

!

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share