Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Johnny O! Πρόσεχε τι τάζεις!

17 Νοεμβρίου 2017 14:00
Johnny O! Πρόσεχε τι τάζεις!

Μπήκε στη ζωή μας, μέσω της μικρής οθόνης και της διαφήμισης του ΤΖΟΚΕΡ! Ο κύριος Τάχτης, κατά κόσμος Γιάννης Οικονομίδης ή Johnny O, είναι πραγματικά μία αποκάλυψη! Ηθοποιός, καθηγητής "σωματικού θεάτρου", ο Johnny Ο. αποκαλύπτει τι του έχουν τάξει αλλά και τι έχει τάξει! Απολαύστε τον!

Εχετε μακρά πορεία τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο. Η μεγάλη σας αγάπη όμως είναι ο βωβός κινηματογράφος. Από αυτή την αγάπη γεννήθηκε η ομάδα Splish Splash pantomime + more. Μιλήστε μας λίγο για αυτή την ομάδα και το έργο της.

Η αλήθεια, είναι αυτή ακριβώς! Μεγάλη αγάπη για τον βωβό κινηματογράφο και κυρίως για τη γλώσσα του σώματος και τα εκφραστικά μέσα των ηθοποιών του βωβού. Η επιθυμία μου ήταν να καταφέρω να μεταφέρω τον βωβό στο Θέατρο. Προσπάθησα και συνεχίζω να το κάνω... να διασκευάζω γνωστά έργα ή μύθους σε θεατρικό έργο χωρίς λόγο, παρά μόνο υπότιτλους και βωβές σκηνές στους ρυθμούς της σύγχρονης ή της κλασσικής μουσικής. Το αποτέλεσμα με κάνει ιδιαίτερα υπερήφανο μιας και η ομάδα έχει ανεβάσει, από το 2003, μέχρι σήμερα, δεκατέσσερα έργα, με ιδιαίτερη επιτυχία και με φανατικό κοινό που περιμένει την επόμενη δουλειά.

Είστε και καθηγητής "σωματικού θεάτρου". Πως αντιδρούν τα νέα παιδιά που θελουν να γίνουν ηθοποιοί σε αυτήν την ειδίκευση. Υπάρχει απήχηση;

Τα νέα παιδιά, βρίσκονται έκπληκτα, μπροστά σε μια νέα γλώσσα έκφρασης που τους δίνει κατ' αρχήν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το σώμα τους και να το ελέγξουν καλύτερα, καθώς και τα δυνατά σημεία της έκφρασής τους. Οι ήδη επαγγελματίες ηθοποιοί ζητάνε να μάθουν για να έχουν ένα σημαντικό όπλο, επάνω στη σκηνή... τον έλεγχο! Υπάρχει απήχηση, ναι!

Γίνατε ευρέως γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από την διαφημίση του ΟΠΑΠ. Στην πραγματική σας ζωή έχετε τάξει κάτι που φαινόταν απίστευτο και τελικά να ήρθε η ώρα που να πρέπει να το πραγματοποιήσετε;

Εγινα ευρέως γνωστός, από μία πολύ ωραία δουλειά και χαίρομαι για αυτό, περισσότερο δε χαίρομαι για τους ανθρώπους που γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί τους καθώς και τους ανθρώπους που γνωρίζω καθημερινά, εξαιτίας του Τζόκερ! Στην πραγματική μου ζωή, έχω τάξει τόσα πολλά που τα ξεχνάω και μου τα θυμίζουν οι φίλοι μου... Έχω τάξει κάτι απίστευτο, όντως, που δεν εχω πραγματοποιήσει ακόμη, ευτυχώς το έχω τάξει στον εαυτό μου...

Εσάς; Σας έχουν τάξει κάτι που ελπίζετε οτι κάποια στιγμή θα πραγματοποιηθεί;

Μου έχουν τάξει ένα ταξίδι στα στούντιο του Χόλυγουντ κι ακόμη... τίποτε! Έλπιζω...

Πως σας αντιμετωπίζει ο κόσμος στην καθημερινότητά σας; Θέλουν λίγο από το... γούρι σας;

Η αναγνωρισιμότητά μου, μου έχει δώσει την ευκαιρία να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους όπως είπα, αλλά εκτός από αυτό, είναι πολύ όμορφες οι αντιδράσεις του κόσμου κι ειδικά, αυτό το... Άγγιγμα που συνοδεύεται από μια φωνή... ΕΠΙΑΣΑ ΤΟ ΤΖΟΚΕΡ!

Το ψευδώνυμό σας είναι Johnny O. Πως προέκυψε και κυρίως γιατί;

Το ψευδώνυμο μου προέκυψε από ένα αστείο που μου έκαναν οι φίλοι μου, επειδή τ' όνομά μου είναι το ίδιο με τον σκηνοθέτη του κινηματογράφου Γιάννη Οικονομίδη, βέβαια εκείνος κάνει ομιλούσες ταινίες στο πανί ενώ εγώ κάνω βωβές στο σανίδι. Καταλαβαίνετε λοιπόν όταν άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα στο θέατρο και να ζητάνε τον Οικονομίδη του "Σπιρτόκουτου".... Τα νεύρα εγιναν... πολλά, ευτυχώς ήταν αστείο των φίλων μου!

  • Εχετε κάποιο μότο που σας χαρακτηρίζει;

Έχω μότο..."Είσαι καλά με όλα, όταν είσαι καλά με τον εαυτό σου!"

Τι να περιμένουμε από εσάς στο επόμενο χρονικό διάστημα;

Μετά την επιτυχία "Joan of mArc" πέρυσι, είμαστε σε οργασμό με τους συνεργάτες μας για το επόμενο έργο, δεν ξέρουμε αν θα παιχτεί στο Φεστιβάλ Αθηνών ή αν θα έρθει μόνο του στον κόσμο. Το 2018 όμως σίγουρα θα γεννηθεί!

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share