Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ζακ Κωστόπουλος: Αυτός ήταν ο ακτιβιστής που θρηνεί η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα!

Πλούσια δράση για τον ΗΙV και τα ανθρώπινα δικαιώματα

22 Σεπτεμβρίου 2018 17:30
Ζακ Κωστόπουλος: Αυτός ήταν ο ακτιβιστής που θρηνεί η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα!

Ο 33χρονος Ζαχαρίας Κωστόπουλος είναι ο άντρας που επιχείρησε να ληστέψει το μεσημέρι της Παρασκευής κοσμηματοπωλείο επί της οδού Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας και βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να διαφύγει μέσα από την τζαμαρία του καταστήματος.

Γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1985 από Έλληνες μετανάστες, μεγάλωσε στην Ελλάδα και αργότερα έφυγε ξανά στο εξωτερικό και ξαναέπεστρεψε. Είναι ομοφυλόφιλος, οροθετικός και ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και οργανώσεων που ασχολούνται με τα δικαιώματα οροθετικών ανθρώπων. Εργάστηκε σε κέντρο πρόληψης για τον HIV και έγραφε στο διαδίκτυο για θέματα που αφορούν τον HIV, τη σεξουαλικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ήταν περήφανος ακτιβιστής, θρηνεί σήμερα η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα» λένε πρόσωπα που γνώριζαν τον 33χρονο. Την ίδια ώρα, ήδη στο προφίλ του στο Facebook, φίλοι αποχαιρετούν τον Ζαχαρία Κωστόπουλο, όπως ήταν το όνομά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Προβλέψεις Σαββατοκύριακου (22-23/09) από την Άντα Λεούση!

Συγκλονιστική είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στο 3pointmagazine τον Φεβρουάριο του 2017. Αναφέρει χαρακτηριστικά:« Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη;». Αυτήν τη στιγμή που το διαβάζουμε, η δήλωσή του φαίνεται μοιραία.

Ολόκληρη η δήλωσή του: «Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη; Δε λέω να παίξεις ξύλο γιατί ούτε εγώ το έχω με το ξύλο αλλά μπορείς να βάλεις μια φωνή. Να κάνεις κάτι, να αντιδράσεις με κάποιον τρόπο. Για παράδειγμα, την επίθεση που δέχτηκα ως περιστατικό όταν το έγραψα, στο Facebook είχα θεωρητική αλληλεγγύη και συμπαράσταση. Όμως σκεφτόμουν από όλους εσάς όταν το βλέπετε στο δρόμο, γιατί δεν κάνετε κάτι;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζακ Κωστόπουλος: O πασίγνωστος οροθετικός ομοφυλόφιλος ο νεκρός στην Oμόνοια!

Ο Ζακ ήταν γνωστός για τη ακτιβιστική του δράση κυρίως στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Άνθρωποι που τον γνώριζαν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με ιδιαίτερο χιούμορ, ευαίσθητο και με πολύ καλή πένα.

Είχε δώσει μάλιστα στο παρελθόν αρκετές συνεντεύξεις στον Τύπο. Ήταν ομοφυλόφιλος, οροθετικός και ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και οργανώσεων που ασχολούνται με τα δικαιώματα οροθετικών ανθρώπων.


 

LGBT News

Ροή ειδήσεων

Share